Razgovarali smo s Dreletom na manifestaciji Kaj su jeli naši stari

Davor Dretar Drele ovog vikenda kuha u kućici Vruča čuča na manifestaciji Kaj su jeli naši stari. Porazgovarali smo s legendarnim Dreletom te vam donosimo intervju:

Što nudite ovog vikenda?
Brend ”Vruča čuča” je hrvatski brend pohane piletine koji sam ja osobno razvio. Ovo nam je treći ili četvrti nastup ovoga ljeta. Na ‘Kaj su jeli naši stari’ došli smo da prezentiramo tradicijsku pripremu pohane piletine.

Kako pripremate piletinu?
Dakle sa jednim starim dobrim eko brašnom, domaćim prezlima, svježim jajima. Paniramo i pohamo piletinu na licu mjesta da pokažemo ljudima kako se to nekada radilo i da je to ustvari jako fino. Pohamo na licu mjesta tako da našim gostima damo finu, svježu pohanu piletinu sa par umaka i nekoliko priloga.

Što najviše volite pripremati kod kuće?
Kao i svakom muškarcu, specijalitet mi je roštilj u nekoliko varijanti. Punjeni lungići koje radim za moje prijatelje, marinirani ramstek i takve nekakve sitnice. A najviše volim kad idem s pajdašima kartati, skuhati dobar bažulj ili ti dobar grah.

Je li vam ljeto radno ili ste ulovili vremena za odmor?
Ljeto mi je iznimno radno, kad završimo s ovom manifestacijom imamo tjedan kulture, zabave i sporta u Začretju idući vikend i onda ćemo vjerujem supruga i ja uloviti jedno pet, šest dana da i mi vidimo taj Jadran i što to tamo ima. Tamo je navodno neko more pa ćemo se malo izležavati i kupati jer onda već od devetog mjeseca u Zagrebu počinju nove radne aktivnosti sve do Nove Godine. Tako da se iskreno nadam da ću uloviti svoju tustu ‘rit’ u Jadran konačno. (hs)