Završna konferencija projekta Udruge “Maslačak” Križevci

“Zajedno možemo više”

U kući Udruge “Maslačak” Križevci u Gundulićevoj ulici 67 održana je završna konferencija projekta “Zajedno možemo više” čije rezultate je predstavila predsjednica Udruge Tamara Premuš. Udruga “Maslačak” nositelj je projekta, a partneri Osnovna škola “Ljudevita Modeca” i Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga. Projekt traje od 1.10.2018.do 31.8.2019. i financiran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i Koprivničko-križevačke županije.

“Aktivnosti su se provodile u kući udruge “Maslačak”, Centru za odgoj,
obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, u gradu, na javnim mjestima, bilo je
kreativnosti, učenja, odlazaka na izlete i sporta. U projekt je bilo uključeno
25 korisnika” – kazala je predsjednica udruge “Maslačak” Tamara Premuš.

Voditeljica projekta Kristina Kranjčević kazala je da se provodilo niz
aktivnosti iz rane intervencije. “Ove godine ćemo uspješno integrirati po prvi puta djevojčicu sa Down sindromom po prilagođenom programu u Osnovnu školu “Ljudevita Modeca”. Tu je veliko zalaganje roditelja i svih nas drugih koji smo utjecali na međusobnu suradnju i povezanost.”

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije Željka Koluder Vlahinja pohvalila je rad udruge “Maslačak” i čestitala svima koji su sudjelovali u provođenju projekta: “Udruga “Maslačak” je jako dobro prepoznata u županiji kao jedna vrijedna, kvalitetna udruga koja se bavi upravo pitanjima i rješavanjem
potreba svojih članova. Prepoznali ste modele i načine kako pružiti pomoć
članovima u rješavanju tih potreba. Vaša dodana vrijednost je u tome što
osim svojih članova, korisnika ste okrenuti prema obitelji. Izuzetno je
vrijedno i važno da kroz svoj rad pomažete i osobi individualno i obitelji kao cjelini u razrješavanju svakodnevnih izazova s kojima se obitelji susreću.”

Jedan od projektnih partnera je Osnovna škola “Ljudevita Modeca” te se
obratio ravnatelj Dražen Bokan i zahvalio na suradnji s udrugom “Maslačak”.

U ime Grada Križevaca viši savjetnik za odgoj, obrazovanje, kulturu, tehničku kulturu i sport Mladen Tenodi poželio je mnogo uspjeha u budućoj zajedničkoj suradnji.

Obratio se i Dario Car, voditelj Volonterskog centra LINK izrazio je nadu da će se suradnja nastaviti na korist onih kojima je to potrebno. (hs)