Županija sudjelovala na završnoj konferenciji projekta Volimo volontiranje

U prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u subotu 31. kolovoza održana je završna konferencija  projekta „Volimo volontiranje“ kojeg je podržala i Koprivničko-križevačka županija. Nositelj ovog uspješnog dvogodišnjeg projekta bilo je GDCK Koprivnica u suradnji s Udrugom volontera „Rad na dar“ Koprivničko-križevačke županije, Gradom Koprivnicom i koprivničkim osnovnim školama, a tijekom aktivnosti koje je provodilo stotinjak volontera prikupljeno je preko 11 tisuća komada prehrambenih artikala  i higijenskih potrepština koje su podijeljene u 308 obitelji.

U ime Koprivničko-križevačke županije na završnoj konferenciji prisutnima se obratila pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo- socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja koja je čestitala svima koji su sudjelovali uz naglasak kako je najveća vrijednost projekta to što su u njega uključeni učenici koprivničkih osnovnih škola.

Ravnateljica GDCK Koprivnica Adela Sočev je predstavila rezultate istaknuvši kako su svi ciljevi projekta ispunjeni, dok je predsjednik Društva Vjekoslav Štimac iskazao želju za provedbom novog projekta. Čestitke je uputio i gradonačelnik Grada Koprivnice koji je istaknuo kako je projektom potvrđeno da volontiranje i Crveni križ u gradu imaju zajedničku budućnost.

U ime partnera u projektu okupljenima su se obratili predsjednica Udruge volontera Rad na dar Koprivničko – križevačke županije Ruža Evačić te ravnatelji koprivničkih osnovnih škola koji su iskazali zadovoljstvo što su mogli sudjelovati u plemenitom projektu.Partnerima i volonterima su na kraju konferencije dodijeljene i zahvalnice za sve aktivnosti i preko tisuću volonterskih sati kojima su uvelike pomogli osobama s područja grada Koprivnice koji su u socijalnoj potrebi.

Izvor fotografija: GDKC Koprivnica

Služba ureda župana