23. po redu karate turnir Međimurje Open 2019.- Nastupili i križevački karatisti

Više od 1.000 natjecatelja iz 117 klubova i čak 15 država svijeta bilo je naviknuto na visoku razinu u Čakovcu, na 23. po redu karate turniru Međimurje Open 2019! Bio je to izuzetno jak turnir. Početak je sezone i ako k tome dodamo da je to i izborni turnir za Svjetsko prvenstvo možemo zaključiti da je na trenutke bio i jako napet. Osim Hrvatskog karate saveza i Austrijski savez stavio je ovaj turnir kao izborni, što dovoljno govori o njegovoj kvaliteti. Bilo je tu dosta novina, od korištenja tableta prilikom suđenja do novog načina bodovanja koji će se obavezno morati primjenjivati od 1. siječnja slijedeće godine.
Prilikom otvaranja Međimurje Opena predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek rekao kako je riječ o turniru koji je uvršten među četiri izborna za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Preostala tri su Rijeka, Zagreb i Budimpešta. I dok su se borbe na tatamiju Dvorane Graditeljske škole u brojnim kategorijama zahuktavale, brojni karatisti i njihovi treneri o čakovečkom turniru i Karate klubu Globus koji ga organizira imaju samo riječi hvale.

Naši križevački karatisti nastupili su također na karate turniru Međimurje Open i ostvarili odlične rezultate.


Iva Katalenac osvojila je brončano odličje u kategoriji mlađe kadetkinje do 50 kg. Iva je nastupila i u kategoriji kadetkinje do 54 kg.
Još su nastupili:
Filip Komarica u kategoriji učenici do 30 kg.
Larisa Lugomer u kategoriji kadetkinje do 54 kg.
Trener Mario Ban.

Tekst: M.M, Š.V

Foto: Karate klub KTC Križevci