Energetski obnovljen vrtić u Radničkom naselju

Završena je još jedna u nizu energetskih obnova koje provodi Grad Bjelovar. Zgrada vrtića i jaslica Dječjeg vrtića Bjelovar u Radničkom naselju dobila je novi izgled, a obnovom će se ostvariti i brojne uštede. Naime, cilj projekta, vrijednog 1.001.494,78 kn, je smanjenje potrošnje energije u zgradi. u skladu s tim, Europski fond za regionalni razvoj odobrio je 607.032,30 kn. Objekt će tako nakon obnove prijeći iz G u C energetski razred. Očekuje oko 54% uštede toplinske energije, što znači i manje račune za režije zimi.

Završetkom energetske obnove ove zgrade, završili smo i s obnovom svih zgrada vrtića u gradskom vlasništvu, sada nam još ostaju škole. Uskoro će biti gotova obnova škole u Novim Plavnicama, a predstoji i ona u Velikom Korenovu, Ždralovima i Gudovcu.

Također, uskoro počinjemo s novim energetskim obnovama koje su već ugovorene, a prijavljujemo i petnaestak novih objekata – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak, koji je vrtić obišao u pratnji svoje zamjenice Valne Bastijančić Erjavec i suradnika.

Grad Bjelovar