Održan 25. Varaždinski Joma polumaraton- sudjelovali i Križevčani

Varaždinski polumaraton održao se jučer u svom 25. izdanju. U organizaciji TK Marathon 95 Varaždin, održalo se i Prvenstvo Oružanih snaga RH, a današnja utrka ‘pala’ je točno na 28. obljetnicu Dana oslobođenja Varaždina.

Varaždinski polumaraton je utrka koja se tradicionalno održava već 25 godina zaredom. Riječ je o sportskom događaju na kojem sudjeluje više od 700 sudionika. Najmlađi i oni malo stariji mogu sudjelovati u utrci za građane, a profesionalci i oni koji se tako osjećaju trče pravu polumaratonsku utrku od 21 kilometar. Trasa polumaratona prolazi kroz povijesnu jezgru grada što utrci daje dodatnu dimenziju zanimljivosti i atraktivnosti.

Već četiri godine u organizaciju Varaždinskog polumaratona uključeni su polaznici Centra za odgoj i obrazovanje „Tomislav Špoljar“ koji izrađuju unikatne finišerske medalje, a 10 kuna od svake uplaćene startnine izdvojeno je za Centar.

Glavni pokrovitelj utrke bio je Grad Varaždin, a uključeni su bili i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, PU varaždinska, Varaždinska županija i Turistička zajednica Varaždinske županije. Popratni program na Kapucinskom trgu bio je sportsko-rekreativno-zdravstveni pa se sa svojim programima predstavio Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin te Srednja škola Maruševec, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava iz Varaždina, Klub nordijskog hodanja Varaždin te Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin. Uključila se i Varaždinska građanska garda te Gradski puhački orkestar Hrvatskih željeznica Varaždin.

Ove godine natjecatelje je dočekala i nešto drugačija ruta koja je prolazila samim centrom grada. Start i cilj bili su na Kapucinskom trgu u Varaždinu.

U utrci polumaratona pobijedili su Ana Štefulj iz Atletskog kluba Sljeme i Goran Grdenić, član riječkog Kvarnera, a doznajemo kako se za utrku prijavilo i nekoliko Križevčana, među kojima je i Igor Kuzmić iz AK Križevci koji je završio utrku na 168. mjestu, s rezultatom 1:43:25, te vremenom 04:54 po kilometru te Željko Hrg Matušin koji je završio utrku 118. u vremenu 1:37,37.

Tekst: š.v, Foto: Facebook