Otvorenje 27. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma u Gudovcu

Zamjenik župana Ratimir Ljubić u petak 9. rujna prisustvovao je otvorenju 27. Jesenskog međunarodnog bjelovarskog sajma u Gudovcu na kojem tradicionalno sudjeluju i izlagači s područja Koprivničko-križevačke županije koji će u tri dana prezentirati svoje proizvode i usluge. Sajam je svečano otvorila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović naglasivši kako je poljoprivredna proizvodnja u Hrvatskoj u porastu te najavila pojednostavljenje prijave za Europske fondove.

Otvorenju sajma su nazočili i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs,  gradonačelnik Bjelovara Darijo Hrebak te brojni drugi uzvanici.

Na zajedničkom izlagačkom prostoru u paviljonu 8 svoje proizvode predstavlja 15 izlagača s područja županije  iz sektora poljoprivrede, stočarstva, gospodarstva i obrtništva, a kao i prijašnjih godina, Županija financira predstavljanje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i poduzetnika, kako bi im na taj način pomogla u promociji i stvaranju novih poslovnih kontakata.

Sajam je ove godine privukao više od 500 izlagača iz 11 zemalja, a središnji događaj na sajmu je stočarska izložba koja je okupila više od 200 izlagača s 524 grla. Što se tiče izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije  u unutarnjem prostoru sajma predstavljaju se  OPG Mazuh, OPG Platužić, OPG Ježić, OPG Kranjec, domaća radinost Emina Baričević, nova domaća radinost Zlatko Štrfiček, HORVERK obrt za trgovinu, usluge i poljoprivredu te Visoko gospodarsko učilište u Križevcima.

Na vanjskom izlagačkom prostoru posjetiteljima svoje proizvode i usluge predstavljaju obrt za izradu suvenira PEMAKO, krojački obrt FUGGY, obrt VIŠAK KOVINOOBRADA,  obrt za uzgoj kućnih ljubimaca ZOO CENTAR PIRANA, obrt za trgovinu  LORD 2,  te obrt za izrada šešira i kapa Božice Posarić.

Tekst: Služba ureda župana

Foto: š.v, Facebook