Roštilj je uvijek dobar izgovor za druženja s prijateljima, okupljanja obitelji ili – tek tako

Svi volimo dobar roštilj, pa bio to komad vratine, komad carskog mesa, ćevapčići ili ražnjići. Nije slučajnost da se grill rimuje sa thrill. Svejedno, ne moramo biti Englezi da bismo bili uzbuđeni zbog toplijih i dužih dana koji nagovještavaju užitak roštiljanja.
Vrijeme za grill je ono vrijeme kad nam kuhinje postaju prijenosne, a obroci i užitak u hrani vezani uz prirodu i dobro društvo. Kako bolje pohrliti ljetu u susret nego uz grill?!


A kad je grill u điru, iako je sve više žena među grill majstorima, nepisano je pravilo da “jače” polovice instinktivno preuzimaju kuhaču, pardon, pribor za roštilj u svoje ruke. Kako god bilo, užitak u grillu ne poznaje spolne ni dobne granice. Roštilj se priprema brzo, s užitkom koji traje. Roštilja se najbolje u dobrom društvu, a tamo gdje ima roštilja ima hedonizma.

Ima nekoliko načina pripreme roštilja: pečenje na klasičnom roštilju na drva ili drveni ugljen, na modernom električnom roštilju, pečenje u električnoj pećnici ispod grijača ili plinskoj pećnici i pečenje u specijalnoj tavi za roštilj od teške lijevane legure.

Volite li vi pojesti dobar roštilj?
Subota je i baš nas zanima tko bi mogao ispeći roštilj kako treba! Tko je vaš grill majstor?