Zbog prometnih prekršaja vozači kažnjeni kaznama zatvora, visokim novčanim kaznama i zaštitnim mjerama

Tijekom vikenda na području Policijske uprave zbog prometnih prekršaja vozači su kažnjeni kaznama zatvora, visokim novčanim kaznama i zaštitnim mjerama.

U petak, 30. kolovoza, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru doveden je 54 – godišnjak koji je u četvrtak, 29. kolovoza, u 10.10 sati, u Carevdaru upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,23 promila. Vozaču je određeno zadržavanje od 15 dana i predan je u zatvor u Bjelovar.

U subotu, 31. kolovoza, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 29 – godišnji vozač koji je u 1.30 sati u Koprivnici upravljao prije položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,20 promila. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 15.700 kuna, zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije tri mjeseca i 10 negativnih bodova.

U nedjelju, 1. rujna, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru doveden je 43 – godišnji vozač koji je u subotu, 31. rujna, oko 15.55 sati u Cubincu upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotestiranje). Vozaču je određeno zadržavanje od sedam dana i predan je u zatvor u Bjelovar.

U nedjelju, 1. rujna, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici dovede je 62 – godišnji vozač koji je u subotu, 31. kolovoza, oko 12 sati u Miholjancu u Ulici Antuna Mihanovića upravljao pod utjecajem alkohola od 1,42 promila te prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom te napustio mjesto događaja. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 8.700 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije pet mjeseci.

U nedjelju, 1. rujna, na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru dovede je 26 – godišnji vozač koji je u subotu, 31. kolovoza, oko 22.15 sati u Velikom Ravenu upravljao osobnim automobilom prije položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 1,69 promila te prouzročio prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen. Vozaču je određeno zadržavanje od pet dana i predan je u zatvor u Bjelovar.