Biciklist upravljao pod utjecajem alkohola od 2,61 promila

Tijekom vikenda, od 18. do 21. listopada, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježeno je sedam prometnih nesreća od kojih tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U ovim nesrećama su tri osobe ozlijeđene.

Prometne nesreće su zabilježene zbog nepropisnog skretanja, nepropisnog uključivanja u promet, nepropisne vožnje unazad, oduzimanja prednosti prolaska, vožnje na nedovoljnoj udaljenosti, nepropisnog pretjecanja i nepropisnog kretanja kolnikom.

Jedna mlada vozačica izazvala je prometnu nesreću u kojoj su dvije osobe ozlijeđene, a uzrok nesreće bilo je nepropisno kretanje kolnikom uslijed čega je došlo do slijetanja osobnog automobila van kolnika i udara u drvo.

Tijekom vikenda sankcionirana su 182 prometna prekršaja od kojih 21 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 87 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Tijekom provedbe pojačanog nadzora tri vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 20. listopada, u 14.30 sati na Herešinskoj cesti u Koprivnici, kod 30 – godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,61 promil.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 19. listopada, u 23.48 sati na državnoj cesti broj 2, u Varaždinskoj ulici u Subotici Podravskoj, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 121 kilometar na sat iako je brzina kretanja vozila ograničena na 80 kilometara na sat.

Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja nisu zatečeni recidivisti.
Tijekom vikenda izvršen je nadzor 59 mladih vozača. Tri mlada vozača sankcionirana su zbog upravljanja vozilima za vrijeme kada u organizmu imaju alkohola (0,50 do 1,00 g/kg – 2, 1,00 do 1,50 g/kg – 1). U nedjelju, 20. listopada, u 2.25 sati u Prigorskoj ulici u Križevcima zatečen je 22 – godišnji mladi vozač kako pod utjecajem alkohola od 1,14 promila upravlja osobnim automobilom.
Mladi vozači sankcionirani su i zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa (1), nepoštivanja značenja prometnog znaka (1) i vožnje bez upaljenih svjetala na vozilu noću (1).

Pu Kc-kžž