Iskoristite cimet kao dodatak kavi koji topi kilograme

Kava sadrži polifenole i druge spojeve koji mogu ubrzati vaš metabolizam, povećati razinu energije i pomoći vam da izgubite kilograme.

Iako su učinci minimalni (ne možete očekivati ​​da jedna ili dvije šalice kave mogu učiniti sve), ovaj napitak bogat je antioksidansima koji mogu pomoći vašem tijelu da brže sagorijeva masnoće.

Jedan od čarobnih sastojaka koji se nalazi u kavi je kofein. Sigurno da previše kofeina može dovesti do velikog problema s živčanim sustavom i uzrokovati nesanicu, ali šalica ili dvije kave (po mogućnosti ujutro) mogu potaknuti metabolizam.
Prema istraživanjima na Sveučilištu Michigan, aktivni spoj cinnamaldehid koji se nalazi u cimetu može pomoći u sagorijevanju masnoća.

“Dodavanje cimeta pokrenulo je stanice u metaboličkom procesu. Toplina mu pomaže da efikasnije sagorijeva lipide u natečenim masnim stanicama. Rezultati su, kako su naveli istraživači, podržali prethodna istraživanja koja pokazuju da cinnamaldehid ima pozitivan učinak protiv pretilosti”, piše Newsweek.

Ukratko – dodajte žličicu cimeta u svoj omiljeni napitak i ubrzajte metabolizam.

Metro-portal.hr