Iskoristite vikend za promatranje ptica u prirodi!

Udruga BIOM poziva sve zainteresirane da iskoriste priliku te da se u subotu 5. listopada 2019. pridruže u promatranju ptica u prirodi. Udruge i organizacije za zaštitu ptica i prirode širom Europe pozivaju ljude da promatraju ptice na stotinama lokacija, da zajedno nauče više o prirodi i ptičjim seobama. U promatranju, učenju ili razmjeni zanimiljivosti iz života ptica mogu sudjelovati svi bez obzira na dob i naobrazbu.

Europski dani promatranja ptica već više od 20 godina pokreću stotine događanja na raznim mjestima širom kontinenta kada deseci tisuća promatrača sudjeluju u promatranju više stotina vrsta ptica čije se ukupne brojnosti izražavaju u milijunima. Prebrojavaju se i ptice i sudionici, a o rezultatima koordinatora za Europu izvještava se putem nacionalnih koordinatora. Svojim sudjelovanjem podupirete značaj Hrvatske u ovoj akciji, kao i promoviranje potrebe za zaštitom prirode.

BIOM ove godine u Križevcima organizira promatranje ptica pomoću durbina, dalekozora (ako imate svoj, ponesite ga) i knjižica-ključeva za prepoznavanje ptica. Okupljanje je u 9:00 sati u subotu 5.10.2019. na parkiralištu između Visokog gospodarskog učilišta i Učeničkog doma. Promatranjem bi smo obišli neposredni park i predio prema Ratarni do meteorološke postaje, što bi trajalo do 11:00 ili 12:00 sati, ovisno o interesu.

U slučaju ružnog vremena promatranje se otkazuje.