Ljubazni vozači propuštali pješake – u Križevcima provedena akcija “Dan ljubaznosti u prometu”

Kako bi se smanjilo stradavanje pješaka u prometu, povodom obilježavanja
Svjetskog dana pješaka, u Križevcima je provedena akcija “Dan ljubaznosti u prometu”. Preventivnom akcijom “Dan ljubaznosti u prometu” želi se senzibilizirati vozače motornih vozila na stradavanje pješaka, te im ukazati na činjenicu da nepoštivanje prometnih propisa i nepropuštanje pješaka koji se kreću ili se spremaju kretati obilježenim pješačkim prijelazima, uvelike doprinosi teškom stradavanju pješaka u prometu na cestama.
“U ime Policijske postaje u suradnji s Gradom Križevcima i gradonačelnikom, vozače koji poštuju prometne propise, a osobito prednost pješaka kod prelaska na obilježenom pješačkom prijelazu danas smo darivali simboličnim poklonima. Policijska postaja Križevci dijelila je penkala i blokove, a gradonačelnik u ime Grada praline kako bi iskazali poštovanje prema njima i na neki način ih nagradili radi njihovih ponašanja u prometu” – izjavio je načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec.


Gradonačelnik Mario Rajn dao je podršku akciji i darivao savjesne vozače
pralinama. “Ovo je već treću godinu za redom, bitno je preventivno djelovanje, osvješćivanje važnosti odgovornog ponašanja u prometu. Danas su svi zaustavljeni vozači pokazali iznimno razumijevanje za pješake u prometu. Tako i valja biti. Znamo da nam je centar grada vrlo intenzivno i prometno napučen. Isto tako mnogobrojni su pješaci, naši učenici i sugrađani, pa ovim putem apeliram, ali i zahvaljujem svim vozačima što itekako uzimaju u obzir pješake. Još jednom pozivam na odgovorno ponašanje u prometu i poštivanje prometnih propisa. Sad smo prešli u zimsko računanje vremena, od 1. studenog treba obavezno paliti svjetla i molim sve građane da se ponašaju odgovorno u prometu i poštuju prometna pravila.

ji/hs/radiokrizevci.hr