Mladi vozač upravljao pod utjecajem alkohola od 1,84 promila

Tijekom vikenda, od 25. do 28. listopada, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće od kojih jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. U ovoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena. Prometne nesreće zabilježene su zbog brzine i nepropisnog kretanja kolnikom.
Jedan mladi vozač izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom zbog nepropisnog kretanja kolnikom i upravljanja pod utjecajem alkohola. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Tijekom vikenda je sankcionirano 239 prometnih prekršaja od kojih 19 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, dva prekršaja odbijanja podvrgavanja ispitivanja prisutnosti alkohola u organizmu, prekršaj odbijanja podvrgavanja ispitivanja prisutnosti droge u organizmu, 135 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora dva vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok su tri vozača uhićena. Provedena su tri žurna prekršajna postupka u kojima su prekršitelji kažnjeni visokim novčanim kaznama i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u subotu, 26. listopada, u 22.35 sati u Ulici Stjepana Radića u Reki, kod 22 – godišnjeg mladog vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,84 promila, pri čemu je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 25. listopada, u 19.32 sati na dionici državne ceste broj 2, Koprivnica – Štaglinec, kada je 28 – godišnji vozač upravljao motociklom krećući se brzinom od 182 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila ograničena na 90 kilometara na sat.

Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečena su dva recidivista koji su počinili tri prekršaja, (upravljanje vozilom za vrijeme kada u organizmu ima alkohola – 1, upravljanje prije stjecanja prava – 1).
Tijekom vikenda izvršen je nadzor 35 mladih vozača. Pet mladih vozača sankcionirano je zbog upravljanja vozilima za vrijeme kada su organizmu imali alkohola (00,00 do 0,50 g/kg – 2; 1,00 do 1,50 g/kg – 2, više od 1,50 g/kg – 1). U nedjelju, 27. listopada, u 20.50 sati u Ulici Stjepana Radića u Goli zatečen je 23 -godišnji mladi vozač kako pod utjecajem alkohola od 1,44 promila upravlja osobnim automobilom. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja. Mladi vozači sankcionirani su i radi nepropisnog korištenja mobitela (2), nepoštivanja značenja prometnog znaka (3) i nenošenja vozačke dozvole (2).