Radna akcija u Vojakovcu

U Vojakovcu kod Križevca, prošlog vikenda, Mjesni odbor Vojakovac organizirao je još jednu u nizu zapaženih radnih akcija na koju se odazvao veliki broj mještana Vojakovca i drugih okolnih mjesta.

Radnom akcijom uklonjena je zgrada starog vatrogasnog doma i istovremeno počela sanacija prostorija obližnjeg društvenog doma. Društveni dom koji je nekada bio sjedište Općine Vojakovac, mjesni odbor planira urediti te staviti u društvenu funkciju kakvu je imao u prošlosti.

O radnoj akciji i drugim planovima za Vojakovac, nešto više rekla nam je Aleksandra Mijić, predsjednica Mjesnog odbora Vojakovac.

– Nakon što je 18. rujna .2019. godine održan zbor građana na kojem su prisustvovali i predstavnici Grada Križevaca u ime gradonačelnika Marija Rajna i njegovog zamjenika gospodina Martinčevića odlučeno je kako idemo u realizaciju projekta obnove Društvenog doma Vojakovac uz financijsku pomoć Grada te sredstvima nas samih mještana MO Vojakovac. Radovi na obnovi trebali bi krenuti početkom sljedeće godine. Stvorilo se pozitivno ozračje i ponovno buđenje društvenog života u selima MO Vojakovac gdje stanuje mnogo mladih obitelji s djecom, a nemamo adekvatan prostor za održavanje bilo kakvih događanja. Do sada nam je uvijek prostor ustupao nogometni klub NK Viktorija na čemu smo izuzetno zahvalni, ali taj prostor je premalen za bilo kakvo veće okupljanje i ponekad je zauzet zbog njihovih klupskih obveza.

Obnovom doma stvorio bi se prostor koji bi mogle koristiti sve aktivne organizacije i udruge ovih sela kao i svi mještani, a koji ostaje u nasljeđe budućim generacijama. Moram napomenuti da obnova ne bi bila moguća bez dobre suradnje i podrške gradskih vlasti koje imaju razumijevanja za naše probleme i potrebe, te pokušavaju to pratiti koliko im sredstva dozvoljavaju. Također je dogovoreno i rušenje starog Vatrogasnog doma koji je bio u krajnje derutnom stanju i time opasan za korištenje. Radovi na rušenju su krenuli i nastavit će se upornošću i entuzijazmom članova DVD-a Vojakovac, a nadamo se kako će se pridružiti i ostali mještani jer je to za dobrobit svih. – rekla je Aleksandra.  Zadovoljstvo aktivnostima mjesnog odbora i vatrogasnog društva, ne kriju ni pojedini stariji  mještani Vojakovca.

– Drago mi je što se često organiziraju radne akcije i što se u njih uključuje sve više mladih ljudi. Vidim da se ruši zgrada starog vatrogasnog društva koje je se nije isplatilo obnavljati. To je za svaku pohvalu. Počelo se raditi i na društvenom domu koji je nekada, koliko se ja sjećam, bio i trgovina. Neka mladi samo tako nastave, na njima ipak svijet ostaje. – istaknuo je Bogdan Brnica. (zv)