Rolada od kestena idealna je za ovaj ponedjeljak
Kestena ima na svakom koraku pa je šteta ne iskoristiti sezonu i napraviti odlične kolače.
Sastojci
Biskvit: 6 jaja, 6 žlica šećera u prahu, 4 žlice glatkog brašna, 2 žlice kakao praha
Krema: 250 g maslaca, 500 g kesten pirea, 150 g šećera u prahu, ruma po želji
Glazura od čokolade
200 g čokolade, 1 dL slatkog vrhnja
Priprema
Biskvit
1.Umutiti pjenasto žumanjke sa 6 žlica šećera u prahu. Dodati brašno i kakao prah, dobro izmješati. Izmiksati posebno bjelanjke u čvrsti snijeg i rahlo kuhačom podmiješati u smjesu sa žumanjcima. Razmazati na papir u većem plehu i peći 10-15 minuta na 180°C. Vruće zajedno s papirom zarolati u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
Krema
1.Maslac pjenasto izmješati sa šećerom u prahu. Ako imate kesten pire koji je već zaslađen, smanjite količinu šećera na pola. U razrađeni maslac umiksati kesten pire i ruma po želji.
Slaganje rolade
1.Biskvit pažljivo odmotati i jednolično premazati kremom od kesten pirea. Pažljivo odstranite papir dok rolate kolač u roladu. Premažite glazurom od čokolade i stavite prije posluživanja u hladnjak da se poveže.
Glazura od čokolade
1.Na laganoj vatri otopiti čokoladu sa slatkim vrhnjem. Još vruće premazati po roladi.
Izvor i foto: Coolinarka.hr
šv/radiokrizevci.hr