VESELO NA KRIŽEVAČKOM TRGU – započeo Dječji tjedan

Pod geslom “Ljubav djeci prije svega” u Križevcima započeo Dječji tjedan
Okupljanjem djece na Strossmayerovom trgu i susretom s gradonačelnikom Mariom Rajnom i predsjednikom Gradskog vijeća Markom Katanovićem, započeo je u Križevcima Dječji tjedan.
Mališani su se zasladili bombonima i napisali svoje poruke gradskim vlastima.

Gradonačelnik Mario Rajn kazao je u povodu Dječjeg tjedna:
“Status Grada – prijatelja djece moramo čuvati. Jako me veseli vidjeti svu
problematiku koju djeca vide iz svoje perspektive što treba u gradu mijenjati. Zato mi je posebno drago da su se odazvali zaista u velikom broju. Svima nama će ovdje na Strossmayerovom trgu stajati ove poruke. Ima puno poruka kako unaprijediti grad i kao gradonačelnik i kao roditelj zaista s dužnim poštovanjem ću sve pročitati i nastojati uvažiti. Apeliram i na sugrađane da uvažimo našu djecu. Puno je tu osmjeha, ali i želja za druženjem, da se maknemo i mi stariji od mobitela i televizije i da se više posvetimo svojim obiteljima. Ovaj cijeli tjedan bit će ispunjen događanjima usmjerenim na djecu. Niz događanja je u knjižnici i vrtićima, za vikend nam slijedi još jedno natjecanje “Najbolji tim u gradu” , već tradicionalno vrlo uspješan događaj, pa vas pozivam. No, svakako brinimo uvijek o našoj djeci, našim najmlađim sugrađanima, ali ovaj tjedan je zaista za njih pa posvetimo im dužno poštovanje. Ljubav djeci prije svega! “
– poručio je gradonačelnik Mario Rajn.

Poruke djece pročitao je i predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović koji
je istakao da se spominje i kino, razvijanje dodatnih sadržaja, stadiona i
sportskih terena: “To je na nekom tragu na kojem i jesmo za budućnost da trebamo realizirati. Posebno me se dojmila jedna poruka, a to je dućan sa kopačkama. Vjerujem da ga već imamo, ali ako je nepoznanica radit ćemo na tome da se više sazna za njega. Uvijek trebamo brinuti za djecu, a činimo to i kroz vrtiće u predškolskom odgoju, pa i kroz osnovne škole gdje je dosta ulaganja vezano uz školsku i predškolsku infrastrukturu. Posebno mi je drago da je idućih sedam dana baš koncentracija velikih aktivnosti za djecu, a sve će rezultirati natjecanjima sa igrama. Svi su oni pobjednici, ali lijepo je da se angažiraju, da se natječu u dječjim disciplinama” – kazao je Marko Katanović.
Dječji tjedan nastavlja se nizom susreta, pričaonica i radionica za djecu u
organizaciji Gradske knjižnice “Franjo Marković”, udruge “Vrtuljak”, COOR-a, Komunalnog poduzeća, vrtića Zajednice športskih udruga i Društva športske rekreacije Križevci te udruge K.V.A.R.K. uz poruku “LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA”. (J.I.) (hs)