Kad ne znate što bi sa sobom, ispecite slatke jastučiće!
Subota je dan koji koji nekima služi za odmor ili druženje s prijateljima, a nekima je radni vikend i nemaju vremena za smišljanje recepata, pa vam mi donosimo recept koji su često koristile naše bake i koji nas uvijek iznova oduševi, a vrlo je jednostavan i potrebno vam je malo vremena da ih napravite.
Sastojci
tijesto: 125 g margarina
80 g šećera+1 burbon vanilin šećer
1 jaje
korica limuna
300 g glatkog brašna
3 žlice mlijeka
nadjev: 2 jabuke
1 žličica ruma i cimeta
korica 1 limuna
1 limun šećer
1 žlica krušnih mrvica
1 žlica marmelade od marelica
Priprema
Prvo napravite prhko tijesto.
Omakšali margarin miksajte sa šećerom+burbon vanilija šećer, pa kad se malo margarin razradi dodajite jaje,koricu limuna,mlijeko,brašno.
Miksajte spiralnim metlicama dok se smjesa ne spoji.
Oblikujte kuglu i stavite u plastificiranu foliju na 45 min. u hladnjak.
Tijesto razvaljajte i čašom pravite krugove.
U sredinu stavite nadjev i pritisnite vilicom ili ako imate kalup za polumjesece.
Napravljene polumjesece stavite na 10min. u hladnjak dok vam se grije pećnica.
Od ove smjese ispadne oko 35 komada.
Pecite na 170C 15-20min.
Posipajte ih šećerom u prahu.
Pripremite nadjev.
Ogulite jabuke i izribajte ih,dodajte koricu limuna,cimet,rum,limun šećer, žlicu krušnih mrvica i marmeladu od marelica.
Posluživanje
Poslužiti kad se malo ohlade uz kavu ili čaj. Bon apetit!
Izvor: Coolinarka