Kad ne znate što bi sa sobom, ispecite slatke jastučiće!

Subota je dan koji koji nekima služi za odmor ili druženje s prijateljima, a nekima je radni vikend i nemaju vremena za smišljanje recepata, pa vam mi donosimo recept koji su često koristile naše bake i koji nas uvijek iznova oduševi, a vrlo je jednostavan i potrebno vam je malo vremena da ih napravite.

Sastojci

tijesto: 125 g margarina

80 g šećera+1 burbon vanilin šećer

1 jaje

korica limuna

300 g glatkog brašna

3 žlice mlijeka

nadjev: 2 jabuke

1 žličica ruma i cimeta

korica 1 limuna

1 limun šećer

1 žlica krušnih mrvica

1 žlica marmelade od marelica

Priprema

Prvo napravite prhko tijesto.
Omakšali margarin miksajte sa šećerom+burbon vanilija šećer, pa kad se malo margarin razradi dodajite jaje,koricu limuna,mlijeko,brašno.

Miksajte spiralnim metlicama dok se smjesa ne spoji.

Oblikujte kuglu i stavite u plastificiranu foliju na 45 min. u hladnjak.

Tijesto razvaljajte i čašom pravite krugove.

U sredinu stavite nadjev i pritisnite vilicom ili ako imate kalup za polumjesece.

Napravljene polumjesece stavite na 10min. u hladnjak dok vam se grije pećnica.

Od ove smjese ispadne oko 35 komada.

Pecite na 170C 15-20min.

Posipajte ih šećerom u prahu.

Pripremite nadjev.

Ogulite jabuke i izribajte ih,dodajte koricu limuna,cimet,rum,limun šećer, žlicu krušnih mrvica i marmeladu od marelica.

Posluživanje

Poslužiti kad se malo ohlade uz kavu ili čaj. Bon apetit! 

Izvor: Coolinarka