Luka Modrić primio prestižnu nagradu “Zlatno stopalo”

Hrvatski nogometni as Luka Modrić (34) ovog ponedjeljka je u Monte Carlu primio prestižnu nagradu “Zlatno stopalo” koja se dodjeljuje nogometašima za postignute individualne i momčadske uspjehe. Osim uspjeha, kod kandidata za nagradu gledala se i njihova osobnost i karizma, a u konkurenciji su isključivo nogometaši koji imaju najmanje 28 godina.
“Čast mi je primiti ovu nagradu. Vraćam se na svoju najbolju razinu, što sam pokazao u posljednjoj utakmici. Do kraja godine me čeka još sedam važnih utakmica i vjerujem da ću nastaviti igrati dobro”, rekao je Modrić uoči primanja nagrade. Naš reprezentativac, koji trenutno igra u Real Madridu, dobio je i čast ostaviti otisak stopala na kneževskoj Promenadi šampiona u Monacu.

Iako se “Zlatno stopalo” dodjeljuje još od 2003. godine, još uvijek nije došlo u ruke najvećim nogometnim imenima poput Christiana Ronalda ili Lionela Messija. Modrić je 2018. s Hrvatskom stigao do finala Svjetskog prvenstva i iste godine primio nagradu “Zlatnu loptu” za najboljeg nogometaša svijeta. U svojoj karijeri ukupno je osvojio 21 klupski trofej i srebro na svjetskom prvenstvu u Rusiji prošle godine. S Dinamom je tri puta bio hrvatski prvak, dok je s Real Madridom osvojio četiri Lige prvaka, četiri svjetska klupska prvenstva i jedno španjolsko prvenstvo.

Inače, “Zlatno stopalo” prošle je godine pripalo napadaču Urugvaja i Paris SG-a Edinsonu Cavaniju (32), a prošlih godina osvojili su ga španjolski vratar Iker Casillas i talijanski vratar Gianluigi Buffon.

Izvor i foto: Croatiaweek.com