Nazorovci poručuju “Nema predaje”! Kažemo NE!

Cijela Hrvatska je na nogama, i koliko god bili poniženi i demolizirani u ovom društvu, građani Hrvatske znaju da je budućnost njihove djece i unuka u velikoj mjeri ovisi o kvaliteti i dostupnosti školstva.
Na društvenim mrežama prosvjetni radnici dobili su ogromnu podršku za štrajk. Posebno je značajno što su štrajk učitelja i nastavnika podržali i sveučilišni profesori, odnosno Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja, čiji su čelnici prepoznali važnost prosvjetnog ustanka i njegove šire društvene implikacije.
S druge strane, učitelji i nastavnici u proteklih su mjesec i nešto dana, koliko traje njihov štrajk, doživjeli i niz podmetanja, ali bez obzira na sve prepreke, prijetnje i zastrašivanja, učitelji se nisu dali. Već sada se može reći da su herojski izdržali više od mjesec dana, iako je država protiv njih upotrijebila silan pritisak.
Uz Osnovnu školu „Ljudevita Modeca“ uz bok je stala i Osnovna škola „Vladimir Nazor“! Trenutno je najvažnije pokazivanje jedinstva i zajedništva!


šv/radiokrizevci.hr


Foto: OŠ „Vladimir Nazor“