Nova glazbena poslastica – upoznajte Dekle koje će nastupiti na snimanju emisije “Lijepom našom” u Virju 13. studenog! Pridružite se i vi!

Dekle su djevojke kao što bi kajkavci rekli, međutim, Kristina, Ivana, Margareta i Karla nisu sasvim obične djevojke. Svoje pjevačko iskustvo stekle su kao članice raznih udruga i kulturno umjetničkih društava stoga im pozornica nije strana. Zagorka, Prigorka i dvije Slavonke svoju posebnost kriju u raznolikim vokalnim sposobnostima. Osnovane kao projekt majstora tamburaške glazbe Ivice Plivelića Ive, Dekle nastupaju uz pratnju tamburaškog sastava izvodeći hrvatske narodne pjesme, makedonske, sevdalinke, slovenske itd. Oživjet će neke zaboravljene pjesme ali stvarati i autorske.

Autori prve pjesme „Od Dunava do Jadrana“ su Ivica Plivelić Iva u tekstu, glazbi i aranžmanu dok mu se u tekstu priključio i Darus Despot.

Pjesma je ljubavne tematike i osvojila je Dekle na prvu; „ Sve počinje od ljubavi pa tako i naš glazbeni put. Prije svega jako smo uzbuđene i zahvalne što je Ivica Plivelić upravo nas odabrao. Zajednička poveznica nam je ljubav prema glazbi i druženju, iako imamo iskustva sa scenom ovo je ipak veliki korak za nas, no kao što kaže stih naše prve pjesme korak po korak, ruku pod ruku i zajedno možemo sve. Nadamo se da će publika osjetiti naše zajedništvo i zavoljeti nas kao i našu prvu pjesmu.“

Spot za pjesmu „Od Dunava do Jadrana“ snimljen je na predivnim Rastokama u produkciji Foto studia Fabo, a osim Dekli u spotu se pojavljuje i glumac Antonio Obradović.

S obzirom na reakcije i zainteresiranost javnosti Dekle su stigle u pravo vrijeme. U planu im je snimanje pjesama te sudjelovanje na festivalima i brojnim manifestacijama, želja im je snimiti duet i u budućnosti album te odraditi pokoju turneju.

U srijedu, 13.11.2019. s početkom u 19 sati u sportskoj dvorani u Virju biti će javno snimanje televizijske emisije Lijepom našom s brojnim domaćim i gostujućim izvođačima.

Ulaznice su humanitarni prilog od 10 kuna, a mogu se kupiti na prodajnim mjestima: Općina Virje, Caffe bar Lotus, knjižara K.Ž.M. u Virju i Đurđevcu, knjižara Narodne novine u Đurđevcu i Hotel Podravina u Koprivnici.

Video link; https://youtu.be/TN7Nfyp3v7M

Banner: Općina Virje