Novi rekord! Upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,21 promila!

Tijekom vikenda, od 15. do 18. studenog, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće od kojih jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. U prometnoj nesreći osoba je zadobila lakše tjelesne ozljede. Prometne nesreće su zabilježene zbog brzine neprimjerene uvjetima na kolniku, oduzimanja prednosti prolaska, nepropisnog uključivanja u promet i vožnje na nedovoljnoj udaljenosti. Jedan mladi vozač pod utjecajem alkohola izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom, a uzrok nesreće bila je brzina neprimjerena uvjetima.

Tijekom vikenda sankcionirano je 175 prometnih prekršaja od čega 22 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 72 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 26 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora dva vozača bila su smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok su tri vozača bila uhićena. Provedena su tri žurna prekršajna postupka u kojima su prekršitelji kažnjeni visokim novčanim kaznama i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 17. studenoga, u 14.45 sati u Ulici braće Radića u Peterancu, kod 62 – godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,21 promila.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju, 17. studenog, u 15.43 sata u Koprivničkoj ulici u Sokolovcu (državna cesta 41), kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 120 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

Tijekom pojačanog nadzora prometa u prekršaju je zatečen višestruki recidivist koji je počinio prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme kada u organizmu ima alkohola. Protiv istog je proveden žurni prekršajni postupak.

Tijekom vikenda izvršen je nadzor 54 mlada vozača. Četiri mlada vozača sankcionirana su zbog upravljanja vozilima za vrijeme kada su organizmu imali alkohola (0,50 do 1,00 g/kg – 1; 1,00 do 1,50 g/kg – 2; više od 1,50 g/kg – 1). Dva mlada vozač bila su smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. U nedjelju, 17. studenoga, u 23.50 sati u Ulici braće Radića u Peterancu,  zatečen je 23 – godišnji mladi vozač kako pod utjecajem alkohola od 1,78 promila upravlja osobnim automobilom, pri čemu je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. 

Mladi vozači sankcionirani su i zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa (4), ne postupanje po naredbi policijskog službenika (1), vožnje bez upaljenih dnevnih ili kratkih svjetala (1) i nenošenja vozačke dozvole (1).