Počinje izgradnja novog dječjeg vrtića u Gudovcu

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak sa suradnicima, predstavnicima Dječjeg vrtića Bjelovar, Mjesnog odbora Gudovac te predstavnicima izvođača radova i nadzorom obišao je prostor budućeg dječjeg vrtića u Gudovcu koji se nalazi pokraj Područne škole Gudovac.

Povod je početak važnog projekta izgradnje i opremanje dječjeg vrtića i jaslica vrijednog 8,3 milijuna kuna. U novoizgrađenoj zgradi odvijat će se predškolski odgoj u okviru 2 vrtićke i 1 jasličke skupine za 52 djece, a zaposlit će se deset osoba. Gradu je odobreno sufinanciranje 5,3 milijuna kuna iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj te državnog proračuna od gotovo milijun kuna. Grad planira svoj dio od dva milijuna kuna smanjiti za dodatnih 60% prijavom na javni poziv za dobivanje sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekta na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Događaju je prisustvovao i Zdenko Matak, član Uprave Erste banke koji je tom prilikom ravnateljici 3. osnovne škole Goranki Preskočil u ime Erste banke najavio donaciju od 25 tisuća kuna za opremanje Područne škole u Gudovcu. Inače, energetska obnova gudovačke školske zgrade bliži se kraju i gradonačelnik Dario Hrebak je u toj prilici rekao da će izgradnjom novog vrtića te obnovom školske zgrade, Područna škola u Gudovcu imati jednosmjensku nastavu.

Grad Bjelovar