U Križevcima se danas održava 11. Sportmeet – tema Metodologija i pedagogija igre

U Križevcima se danas održava 11. Međunarodni stručni skup kineziologa, sportskih i pedagoških djelatnika u organizaciji Udruge kineziologa Križevci, Međunarodne mreže sportskih djelatnika – Sportmeet i Zajednice sportova Grada Križevaca. Tema ovogodišnjeg skupa je “Metodologija i pedagogija igre”. Ovo je jedanaesti međunarodni stručni skup Sportmeet-a koji se održava u Križevcima. Prvi je pilot-skup održan 2008. godine u siječnju, nakon čega je radna skupina Grada Križevaca sudjelovala na svjetskom skupu u Rimu zainteresirana za širenje kulture sporta u svom gradu i za mogući pilot-projekt Sportmeet-a.

Moderatori su dr.sc. Marija Zegnal Koretić i Zdenko Horvat,prof.
Sportmeet je otvorio pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel koji je poželio dobrodošlicu gostima i pohvalio održavanje Sportmeeta.
Pozdrav gostima uputila je i o značaju Sportmeeta zatim govorila predsjednica udruge kineziologa Križevaca prof. Marjana Fržović, a mogla su se čuti i iskustva predstavnika iz Italije. Sportmeet je svjetska mreža sportaša i sportskih djelatnika, muškaraca i žena svih dobi, kultura, naroda, jezika i vjera, koji sport doživljavaju kao nešto važno i pozitivno u sučeljavanju sa samima sobom i s drugima. Potiče ih želja da sportom doprinesu izgradnji ujedinjenog svijeta.

Sačinjavaju je razne kategorije ljubitelja sporta: sportaši najrazličitijih disciplina, sportaši amateri, ljubitelji prirode i tjelesne aktivnosti u prirodnom okružju, treneri i profesori tjelesne i zdravstvene kulture, studenti i diplomanti različitih grana vezanih uz sportske aktivnosti, zdravstveni djelatnici raznih specijalnosti s područja sporta, mjeritelji vremena, suci, povjerenici natjecanja, voditelji i menadžeri sportskih društava i struktura, sportski novinari i djelatnici u medijima, javni i privatni upravitelji sportskih institucija, trgovački djelatnici na području sporta, kao i sve druge osobe profesionalno i kulturno povezane uz motoričku aktivnost.

Gosti Sportmeeta su bili: prof. dr. sc. Vesna Babić sa Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, dr. sc. Aleksandar Ivanovski, sportski instruktor team building, Beograd, Klaudia Klikovac Bubalo, rukometni klub Lokomotiva Zagreb, Tamara Vrhovec, pedagog stručna suradnica, Križevci i Vesna Barišić, voditeljica Odsjeka za informiranje služba za antidoping, HZZJZ.
Održavaju se i radionice metodologije igre i pedagogije igre, a na kraju slijedi dijalog i poruka Sportmeeta. (J.I.)