U OŠ “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno održano predavanje na temu ovisnosti i prevencije

U Osnovnoj školi “Grigor Vitez” u Svetom Ivanu Žabnu, prošlog je tjedna u sklopu programa “Otvoreni kišobran”, održano predavanje za roditelje na temu ovisnosti i prevencije ovisnosti.
Riječ je o programu koji već godinama, na razini ove škole organiziraju školske stručne suradnice pedagoginja Sanda Uremović i edukacijski rehabilitator Nevzeta Zdunić.

U prvom dijelu, predavanje je održala socijalna radnica Nadica Puškaš, voditeljica projekta Otvoreni kišobran pri Zavodu za javno zdravstvo Koprivnica. U predavanju je naglasak stavljen na prevenciju ovisnosti o pušenju i pijenju alkohola. Gospođa Puškaš je naglasila da je razdoblje šestog razreda idealno vrijeme kada bi trebalo krenuti s prevencijom.

Zanimljivo je da broj onih koji su probali pušenje ili alkohol posljednjih godina opada. Također je podcrtana ključna uloga obitelji, odnosno roditelja u zaštiti od ovisnosti.

U drugom dijelu je Nevzeta Zdunić, edukacijski rehabilitator ove škole, prezentirala prezentaciju dr. Flander, s Poliklinike za zaštitu djece Zagreb. Prezentacija je nosila naziv “Roditeljstvo u interesu djeteta”.

Predavanju je prisustvovalo dvadesetak roditelja učenika škole.

Vesna Baneković

Foto: Facebook

šv/radiokrizevci.hr