Uskoro kreće energetska obnova Doma kulture u Bjelovaru

U sljedećoj godini, jedan od većih projekata Grada Bjelovara zasigurno će biti energetska obnova Doma kulture – poznate zgrade u kojoj se odvija velik broj gradskih priredbi i manifestacija tijekom cijele godine. Projekt je vrijedan 11.729.202,04 kn. Europski fond za regionalni razvoj za tu je namjenu odobrio nešto više od 2 milijuna i 150 tisuća kuna. Također, Grad Bjelovar je projekt prijavio i na Javni poziv za sufinanciranje EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu te mu je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodijelilo bespovratnih 2.773.279,22 kn.

Cilj projekta je smanjenje potrošnje energije u zgradi Doma kulture. Među ostalim, radit će se toplinska izolacija, zamjena stolarije, zamjena rasvjete, a očekuje se ušteda toplinske energije za grijanje od 68%. Objekt bi trebao iz D prijeći u B energetski razred. Ugovore s izvođačem radova, Goranom Nimšom iz tvrtke Crotal d.o.o., danas je na konferenciji za novinare, uime Grada Bjelovara, potpisao gradonačelnik Dario Hrebak.

Projekt energetske obnove trajat će do travnja 2021. godine, no vjeruje se da će radovi završiti puno ranije. Gradonačelnik je tom prilikom veliko zadovoljstvo što će zgrada Doma kulture, koja je jedna od prepoznatljivosti našega grada, uskoro osvanuti u novom ruhu te je najavio i obnovu njezine unutrašnjosti. Rekao je kako je cilj Dom kulture pretvoriti u pravo kazalište te povećati broj sjedećih mjesta. Stajat će to oko 2 i pol milijuna kuna. Grad Bjelovar već je prijavio na natječaj Ministarstva kulture projekt te se očekuje oko milijun kuna sufinanciranja za nabavu opreme.