Članovi Taekwondo kluba ”Radnik” nastupili na 3 turnira ovog prosinca, a ove godine osvojili 80 medalja

Taekwondo klub Radnik početkom mjeseca prosinca sudjelovao je na tri međunarodna turnira. U zagrebačkom Domu sportova održan je jubilarni 21. Jastreb open – Kup veleposlanika Republike Koreje pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, središnjeg državnog ureda za sport te gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića. Na natjecanju je sudjelovalo 723 natjecatelja iz 51 kluba i 5 zemalja. Ceremoniju otvaranja izvodila je svjetski poznata skupina demonstracijskog tima “KUKKIWON” iz Južne Koreje.

U kategoriji mali olimpijci članovi Radnika osvojili su 2 medalje. Mihael Nikolić osvojio je zlatno, a Zona Opsenica brončano odličje. Od ostalih natjecatelja nastupali su Marko Međeral, Michael Nerendić i Gabriel Srbljinović.

Na tradicionalnom turniru pod nazivom “Park Pokal” u Njemačkom gradu Sindelfingen Taekwondo klub “Radnik” nastupio je sa starijim natjecateljima. Zbog velikog broja natjecatelja iz cijele Europe turnir je trajao dva dana jer se istovremeno održavalo i europsko natjecanje za mlađe kadete. Nastupili su najbolji križevački junior Antionio Dragašević, Filip Kušec, Toni Rasonja, Tin Dragašević te Luka Brezovec. Ove godine iz Njemačke natjecatelji nisu stigli s odličjima što je pokazatelj nedostatka treninga koje je uzrokovao štrajk u školama te dvorane nisu bile dostupne za treniranje.

U isto vrijeme kada je jedan dio ekipe bio u Njemačkoj, druga ekipa je sudjelovala na Europskom prvenstvu Masters u Irskom gradu Dublinu. Bivši reprezentativac Zoran Jandroković nastupao je u kategoriji mastersa do 80 kg te u posljednjim sekundama ispustio 3. mjesto. U istoj kategoriji sudjelovao je i Hrvoje Miler.

Kraj godine završit će ispitima za učenička zvanja u nadi da će sljedeća godina biti još uspješnija. U 2019. godini članovi Taekwondo kluba Radnik osvojili su 80 medalje što je za 26 medalja više od prethodne godine, što je znak kvalitetnog rada s djecom.