Dinamo Zagreb pobjeđuje Manchester City i stiže do Omladinske Lige prvaka u prošloj 16 doigravanju

Dinamo zagrebački U-19 progurali su se u play-off za posljednjih 16 u UEFA-inoj ligi mladih nakon što su danas popodne pobijedili Manchester City u Zagrebu.

Pobjeda zagrebačkog Dinamo 1: 1 na zagrebačkom Stadionu Hitrec-Kacian znači da završavaju svoju skupinu kao predstojeći i sada ulaze u play-off utakmice za rundu od 16 mjesta.

Skupinu je osvojio talijanski klub Atalanta, koji je dva boda završio ispred Dinama. Manchester City je na trećem mjestu, a Shakhtar Donetsk četvrti.

Talentirani hrvatski mladi reprezentativac Antonio Marin otvorio je gol u 20. minuti prekrasnim slobodnim udarcem s 18 metara, što golmana Grada ostavlja bez šansi.

Dinamo Zagreb otkrit će svog protivnika za play-off kada ždrijeb bude održan 16. prosinca. Timovi koji su do sada potvrđeni u ždrijebu su Atlético Madrid, Borussia Dortmund, LOSC Lille, Lyon, Salzburg, Derby County, Dinamo Kijev, Midtjylland, Porto, Rangers, Real Zaragoza, Rennes i šerif Tiraspol.

Omladinsku ligu UEFA-e osporavaju mlade (mlađe od 19) ekipa klubova koji se natječu u grupnoj fazi UEFA Lige prvaka, kao i domaći prvaci mladih najbolje rangiranih nacionalnih udruga.

Dinamo Zagreb će se nadati poboljšanju učinka u prošloj sezoni kada su stigli do četvrtfinala. Izdvojili bi se Chelseaju na penalima.

Datumi:

Ždrijeb doigravanja : 16. prosinca Doigravanje: 11. 12. veljače
Ždrijeb za nokaut (krug od 16 nadalje): 14. veljača
Runda od 16: 3/4. Ožujka
Četvrtfinale: 17/18. Ožujka
Polufinale: 17. travnja, Nyon
Finalno: 20. travnja, Nyon

(Foto: HNS)

DINAMO ZAGREB 1-0 MANCHESTER GRAD

DINAMO: Josipović – Hrvoj, Šutalo, Gvardiol, Jurišić – Franjić – Radonja, Julardžija, Krizmanić, Marin – Šipoš

MANCHESTER GRAD: Bazunu – Ogbeta, Amankwah, Mcdonald, Dionkou; Doyle, Pozo, Dele-Bashiru – Braaf, Touaizi, Rogers

Foto: Antonio Marin, HNS

Izvor: Croatiaweek.com, š.v