Hrvatski edtech start-up STEMI privlači investitore iz cijelog svijeta

Hrvatski edtech start-up STEMI privlači pažnju investitora iz cijelog svijeta jer žele proširiti svoje poslovanje u SAD-u i Europi. 

STEMI, koji osnažuju studente širom svijeta nudeći škole da postanu laboratoriji za inovacije za STEAM predmete, prikupio je više od 214 000 eura od pokretanja kampanje na crowdinvesting platformi Funderbeam. 

Kombinacijom mješavine programa Plug & Play i interaktivne bio-nadahnute robotike tvrtke Hexapod, STEMI je uspio započeti proces u postizanju svog cilja – podizanju nove generacije inženjera i rješavanja problema.

Nakon pokretanja s velikim uspjehom na CES 2017, STEMI je osigurao pouzdan lanac opskrbe i počeo izravno prodavati potrošačima u 9 zemalja diljem Europe i Sjeverne Amerike. 

„Tada smo pokrenuli pilot programe i vidjeli 90% konverzije usvojenja iz ovih pokusnih škola. Naš je cilj sada povećati ove pilot škole i dalje pružiti više mogućnosti djeci svih sredina za istraživanje STEAM polja. “

Stemi otklanja bol nastavnicima i nastavnicima širom svijeta nudeći obrazovnim institucijama ključ u ruke u obliku STEAM programa uz besprijekornu integraciju u učionice.

„Želimo radikalno smanjiti vrijeme potrebno za prijenos najsuvremenijih tehnologija i znanja u industriji u obrazovne sustave. Naše rješenje ima dva kritična aspekta koji pomažu i nastavnicima i učenicima u problemima s kojima se suočavaju. Razvili smo našu obrazovnu platformu za nastavnike i učenike da ponudimo bešavne i jednostavne načine povezivanja sa našim zanimljivim programima. Evolucija u industriji 4.0 događa se brzo i jaz između znanja o najnovijoj tehnologiji i podupiranih nastavnika, vjerujemo, samo će se povećati. “

STEMI-ovi programi omogućuju nastavnicima da olakšaju učenje temeljeno na projektima i prilagođeno učenje. Studenti će steći snažnu osnovu u naprednom STEAM znanju uz razvijanje ne samo praktičnih tehničkih vještina, već i mekih vještina poput vođenja, timskog rada i cjeloživotnog učenja. Kroz ovo iskustvo u učionici poput stažiranja studenti će stvoriti pozitivan stav prema STEAM industriji i razvit će važne profesionalne vještine i iskustvo u industriji.

„Prvo smo započeli s proizvodnjom bio-nadahnutog roda Hexapod: tehnološke obrazovne avanture koja se koristi za projektiranje, izgradnju i programiranje robota koji hoda na 6 nogu. Nakon uspješnog lansiranja prototipa na CES 2017, Intel nas je pozvao da prisustvujemo San Mateo Maker Faireu i izložimo Hexapod na njihovom štandu. Po povratku iz SAD-a usredotočili smo se na usavršavanje robota. Proizvodnja hardvera pokazala se zahtjevnom i odlučili smo ne započeti skaliranje na međunarodnoj razini prije nego što smo polirali hardver i softver i pripremili proizvodni kapacitet. “

Nakon primanja inicijalnih povratnih informacija s tržišta, STEMI je uspio sniziti troškove proizvodnje za više od 60% i izgraditi snažan lanac opskrbe za masovnu proizvodnju. Od izdavanja, Hexapod je testiran u segmentu potrošačkog i obrazovnog tržišta kako bi potvrdio ispravnost proizvoda. 

„Uspjeli smo uspješno ući na potrošačka tržišta prodajom putem naše web trgovine i distribucijske mreže. Hexapod se od danas prodaje u SAD-u, Francuskoj, Kanadi, Njemačkoj, UAE, Estoniji, Rumunjskoj, Grčkoj,  Bosni i Hercegovini, Srbiji i Hrvatskoj.

Njihov prvi cilj u njihovoj Funderbeam kampanji je prikupljanje 300.000 eura kako bi mogli izgraditi infrastrukturu kako bi podržali besprijekornu integraciju STEAM programa u škole, što brže razvili veliku korisničku bazu i stvorili povratnu petlju za uvođenje novih proizvoda na tržište.

Izvor i foto: Croatiaweek.com