Kešerovo srce veliko je kao kuća: ”Ljubo iz Kalnika ovu zimu dočekat će bez ikakvih briga”

Nakon što je prošlog mjeseca načelnik općine Kalnik, Mladen Kešer na svojoj Facebook stranici objavio fotografiju krava koje šeću kalničkom cestom i netaknutom prirodom izazvao je lavinu reakcija i pozitivnih komentara. Danas se Mladen u emisiji Novi Kalnik podno starog grada osvrnuo na stanovnika Kalnika, Ljubu koji je jedan od rijetkih uzgajivača krava koje imaju slobodu kretanja i priredio mu iznenađenje kojem se nitko nije nadao. Naime Kešer je tijekom emisije rekao sljedeće:

”Naš stanovnik Ljubo ima dvije kravice koje slobodno pasu i ja ću mu u financijskom proračunu osigurati sredstva koje će pomoći kravicama i njemu da kroz zimu imaju od čega živjeti. Ljubo će dobiti poklon za Božić, na prvoj sjednici općinskog vijeća osigurat ćemo mu financijska sredstva. Ljubo je čovjek koji stvarno pokazuje i uči nas da životinje moraju biti slobodne, životinje moraju slobodno živjeti jer ti onda daju posebnu ljubav kroz svoj proizvod.”

Načelnika je Ljubina ljubav prema kravama i način života toliko dojmio da mu je odlučio uljepšati nadolazeće blagdane i na tome mu čestitamo i nadamo se da će ovakva gesta potaknuti i druge ljude na društvenu osjetljivost.

hs/radiokrizevci.hr