KTC upozorava: Lažna Facebook stranica KTC Hrvatska. Ne nasjedajte!

Koordiniranom akcijom administratori barem tri različite lažne Facebook stranice pokušavaju obmanuti korisnike te društvene mreže. Kako smo u brojnim slučajevim ranije ukazivali, najčešći cilj lažnih nagradnih igrara koji se koriste brendovima poznatih kompanija, korisnike Facebooka pokušavaju zavarati kako bi im ustupili osobne podatke.
Lažne stranice “Ktc Hrvatska” i “Konzum Hrvatska” podijelile su lažnu nagradnu igru neautentične Facebook stranice Zagrebačke banke.
Za razliku od najčešćih stilova pisanja i pokušaja zavaravanja korisnika, administratori ove stranice podmuklo upozoravaju korisnike Facebooka da je “zabranjeno svako neovlašteno kopiranje nagradne igre, te zloupotrebljavanje našeg znaka (logo)”, ali i da će “dobitnike upisat u komentare te će si po nagradu morat doći u najbližu poslovnicu Zagrebačke banke!”.
Dodatno korisnike Facebooka upućuju da će više informacija pronaći njihovoj “internet stranici zaba.hr”. Iako je navedena službena internetska stranica Zagrebačke banke upravo ova koju administratori lažne stranice navode, posjetom i pregledom iste lako je utvrditi da Zagrebačka banka nema svoju Facebook stranicu, već samo Twitter profil. Na tom profilu, ali ni na službenoj stranici, u trenutku pisanja ovog teksta, nema upozorenja da je u tijeku lažna nagradna igra. Na svojoj službenoj stranici, za sada, nije reagirao ni Konzum.
S druge strane tvrtka KTC d.d. je reagirala je na svojoj Facebook stranici i upozorio korisnike da ne nasjedaju na lažnu nagradnu igru.
“Poštovani pratitelji. Ovim putem Vas obaviještavamo kako je otvorena LAŽNA stranica KTC hrvatska kao i nagradna igra “TRAŽIMO 100 SRETNIKA!”. Radi se o trenutačno popularnom načinu na koji prekršitelji nastoje ukrasti osobne podatke Facebook korisnika. Zahvaljujemo se našim poštenim pratiteljima koji su nam ukazali na ovaj podmukli pokušaj prijevare”, napisali su.


Izvor: faktograf.hr, Foto: KTC d.d.