Na Staru godinu očekuje nas porast temperature

Početkom idućeg tjedna bit će većinom suho i barem djelomice sunčano, uz slabljenje vjetra i porast dnevne temperature zraka, osim po nizinama unutrašnjosti gdje će se jutarnja magla dulje zadržati. Pritom će na kopnu i dalje biti noćnih i jutarnjih temperaturnih minusa, ali ne onakvih kao tijekom dočeka 2015. godine

Kako su prognostičari i najavili, vikend je bio hladniji i vjetrovitiji nego što su bili prethodni dani. Na Jadranu puše jaka, ponegdje i olujna bura, podno Velebita i s orkanskim udarima, a u kopnenom dijelu Hrvatske vjetar je sjeverni, umjeren, ponegdje i jak. Snijeg je najavaljen tek mjestimice u gorju.

Ni u prognozi za početak idućeg tjedna nema snijega. Bit će većinom suho i barem djelomice sunčano, uz slabljenje vjetra i porast dnevne temperature zraka, osim po nizinama unutrašnjosti gdje će se jutarnja magla dulje zadržati. Pritom će na kopnu i dalje biti noćnih i jutarnjih temperaturnih minusa, ali ne onakvih kao tijekom dočeka 2015. godine, kaže se u prognozi HRT-a.

Idućih dana u unutrašnjosti djelomice sunčano uz hladna jutra, a od utorka manji porast dnevne temperature zraka. U nedjelju postupno slabljenje sjevernog vjetra, a još malo snijega može pasti u gorskim krajevima. Na Staru godinu, očekuje nas porast temperature. 

Izvor: HRT