Održana Svečana sjednica povodom Dana Fakulteta organizacije i informatike, Sveučilišta u Zagrebu

U Hrvatskom narodnom kazalištu Varaždin, danas, 18. prosinca 2019. godine održana je Svečana sjednica povodom Dana Fakulteta organizacije i informatike, Sveučilišta u Zagrebu. Svečanom sjednicom Fakultet je obilježio 57. godišnjicu postojanja i 45. godišnjicu od osnivanja Fakulteta, odnosno prerastanja nekadašnje Više ekonomske škole u Varaždinu u Fakultet organizacije i informatike.

Svečana sjednica Fakultetskog vijeća započela pozdravnim govorom dekanice Fakulteta, izv. prof. dr. sc. Nine Begičević Ređep i drugih visokih uzvanika. Podršku Fakultetu došli su dati visoku uzvanici na državnoj, regionalnoj i lokalnoj razini, kao i brojni predstavnici hrvatskih sveučilišta i fakulteta, institucija i agencija koje svoj rad usmjeravaju na visoko obrazovanje, tvrtke i institucije s kojima FOI surađuje na međunarodnim projektima, znanstvenim konferencijama, kao i kroz obavljanje stručne studentske prakse. Uvodno su se obratili i Fakultetu čestitali Dan fakulteta izaslanik predsjednika Vlade RH i zastupnik u Hrvatskom saboru Anđelko Stričak, ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, župan Varaždinske županije Radimir Čačić i zamjenik gradonačelnika Varaždina Zlatan Avar. Svečanost su uveličali i prorektor Sveučilišta Sjever izv. prof. dr. sc. Vlado Tropša, prorektor Sveučilišta Juraj Dobrila u Puli izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić, predsjednik Akademije tehničkih znanosti Hrvatske prof. dr. sc. Vladimir Andročec, počasni konzul Republike Moldove Emil Solenički te brojne dekanice, dekani, prodekanice i prodekani matičnog Sveučilišta te drugih partnerskih sveučilišta, poslovnih škola, veleučilišta, institucija te predstavnika gospodarskog sektora, s kojima FOI ima dugogodišnju i bogatu suradnju. 

Svečana sjednica bila je prilika da se dekanica Fakulteta osvrne na sve što je FOI postigao tijekom prošle akademske godine. Pritom je posebno naglasila da se radi o vodećoj visokoobrazovnoj instituciji, koja se smjestila među pet vodećih u regiji u obrazovanju i istraživanju u informatici, organizaciji i poslovanju, prepoznatljiv po inovativnom pristupu učenju i poučavanju, razvoju kompetencija digitalnog doba te projektnoj i međunarodnoj suradnji. Projektno izvođenje predmeta, jedan od najrazvijenijih sustava stručne prakse i brojne inovacije u poučavanju popraćene modernom tehnologijom u čijem razvoju sudjeluju i sami studenti, odlike su FOI-ja, jedne od najvećih i najstarijih visokoobrazovnih institucija u sastavu najvećeg hrvatskog sveučilišta, Sveučilišta u Zagrebu. 

Na Svečanoj sjednici dekanica Fakulteta dodijelila je i Nagrade dekanice i priznanja studentima te priznanja nastavnom i nenastavnom osoblju. Nagrađeni su studenti za izniman uspjeh tijekom studiranja, ali i za uspjeh na temelju ostvarenog prosjeka ocjena. To su: Erik Đuranec, Dino Hrašćanec, Aldin Alagić, Lucija Vrbanić, Tihana Grbac, Lucija Trojko, Nino Orešković, Ivica Bermanec, Lidija Zorić, Antonio Petek, Dino Kliček, Mateo Krcić, Anamarija Jelaković, Kristina Ivatović, Dora Trogrlić, Filip Novački, Tadija Malić, Karla Češković, Ivan Solić, Monika Tenšić, Matija Topličanec, Dora Ćurković, Valentina Kolačko, Katarina Ban, Stjepan Rakarec, Anamarija Grkavac, Lorena Pikl, Lea Treska, Kristina Taradi, Petra Štefić, Damjan Baričević, Tajana Šokec, Karlo Strahija, Maja Benkus, Marko Črepinko, Krešimir Ćurić, Luka Garić, Igor Košmerl, Miro Krištofić. Ove godine, iznimno je dodijeljena i Nagrada ARBONE, strateškog partnera FOI-ja za izvrsnost tijekom studiranja i sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima koju je primio Ivan Oršolić.

Svake godine FOI dodjeljuje i povelju „Prijatelj FOI-ja“, koja koja se dodjeljuje suradnicima Fakulteta koji svojim nesebičnim angažmanom i suradnjom pomažu u međunarodnoj afirmaciji Fakulteta, kao i njegovom razvoju kao istraživačke institucije. Ove je godine povelju primila Susan Loubet, direktorica Ureda za međunarodnu suradnju partnerskog fakulteta ESIEA, Visoke inženjerske škole iz Francuske

Među nastavnicima, Nagradu dekanice primila je izv. prof. dr. sc. Katarina Tomičić – Pupek za posebna postignuća u znanstvenom i nastavnom radu, zatim dr. sc. Petra Žugec za uspješnu mladu znanstvenicu, dok su Nagradu dekanice za životno djelo primile prof. dr. sc. Ruža Brčić i prof. dr. sc. Vesna Dušak. Nagradu dekanice za predan rad primio je djelatnik FOI-ja Miodrag Levačić, a za izuzetno zalaganje Dario Grd. Posebno priznanje dekanica FOI-ja uručila je izv. prof. dr. sc. Zlatku Erjavcu za istaknutu znanstvenu publikaciju u 2018. godini. Važno je istaknuti i dobitnika Zahvalnice za uspješnu poslovnu suradnju Nenada Milijaša, ravnatelja Studentskog centra Varaždin. 

Dodajmo na posljetku da je svečanost uveličao i nastup Akademskog pjevačkog zbora djelatnika i studenata Fakulteta organizacije i informatike pod ravnanjem maestre Janje Knapić, prof.