Projekt “Odvoji po boji”

Odvoji po boji projekt je koji ima cilj prvenstveno osvijestiti i obrazovati građane o važnosti odvajanja otpada i pravilnog odlaganja. Vrijedan je 1.411.103,79 kn, od čega je iz Kohezijskog fonda sufinancirano 1.199.438,22 kn, odnosno 85% prihvatljivih troškova.

Uz Grad Bjelovar koji je provoditelj projekta, kao partneri sudjelovale su i okolne općine – Veliko Trojstvo, Rovišće, Nova Rača, Severin, Kapela, Zrinski Topolovac, Velika Pisanica i Šandrovac. Uz jedinice lokalne samouprave na edukaciji građana u projektu radili su i vrtići, škole, ali i tvrtke koje su posao dobile putem natječaja – Colloco, NSM i Hard Jura. Projekt službeno završava 13. prosinca, a što se sve napravilo u 20 mjeseci njegova trajanja, na završnoj konferenciji govorili su zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić, voditelj projekta Drago Pavlek iz tvrtke Logička Matrica koja je i izradila projektni prijedlog, načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan, predsjednik Uprave Komunalca Ivan Ivančić te Krunoslava Blaha iz tvrtke Colloco.

Edukacijom je obuhvaćeno oko 60 tisuća građana s bjelovarskog i područja osam općina partnera. Među ostalim, otisnuto je gotovo 100.000 letaka, brošura i slikovnica za najmlađe, objavljen niz tekstova na lokalnim internetskim portalima, odnosno publicirano je stotine televizijskih i radijskih reklama, a napravljena je i internetska stranica projekta, kao i aplikacija za mobilne uređaje. Iako Odvoji po boji službeno završava, njegovi ciljevi i stalna edukacija građana zasigurno ne završavaju, zaključeno je na završnoj konferenciji.

Grad Bjelovar