Raj za ljubitelje knjiga i videoigara

Dva autobusa učenika posjetila su 14. studenoga sajam knjiga Interliber i sajam videoigara InfoGamer

I ove su godine, sredinom studenoga naši učenici posjetili sajam knjiga Interliber i sajam videoigara InfoGamer u Zagrebu. Išli su polaznici novinarske, literarne, likovne, glagoljaške i glazbene skupina te učenici 4. a razreda. Učenike su vodile učiteljice Sandra Poštić, Senka Pleše, Nina Drakulić, Lucija Martinčić, Danijela Zagorec, Ana Andrić i Martina Valec-Rebić.

Osim što su vidjeli i kupili  mnoštvo knjiga te isprobali najnovije videoigrice, imali su prilike fotografirati se s poznatim osobama – glumcima, voditeljima, piscima, youtuberima…

Evo dojmova nekoliko naših učenika.

Dora Devčić, 4. a: Bio mi je to jedan od najboljih izleta u ovom polugodištu. Bilo mi je jako drago što sam se na Sajmu knjiga mogla družiti s učiteljicom i prijateljima. Kupila sam knjigu Tom Gates. Roditeljima sam kupila par poklona. Na kraju dana su svi bili zadovoljni, a najviše ja. Meni je poklon što se svaki dan mogu družiti sa svojim dragim prijateljima i prijateljicama. Pokloni nisu stvari, nego ljubav, sreća i radost.

Sasha Karre, 4. a: Na Interliberu sam kupila mnogo knjiga za cijelu obitelj. Bilo je knjiga za 10 kuna, a bilo ih je i za tisuću. Osim knjiga, kupila sam još svašta. Bili smo podijeljeni u grupe i tako smo hodali paviljonima. Bilo je jako zabavno. Da mogu, vratila bih se u prošlost i sve ponovila.

Martin Brkić, 4. a: Na Interliberu smo bili u paviljonima 5 i 6. Najprije smo išli u paviljon broj 5, tamo smo gledali knjige i neki su kupili knjige. Nisam baš razumio sve naslove, ali nema veze. Tada smo krenuli u paviljon broj 6, tamo smo dobili naša imena na kineskom pismu, pa smo išli na radionicu. Dok smo čekali da prva grupa završi, kupio sam strip i dobio plakat. Kad je prva grupa završila, tada smo mi krenuli. Tema je bila Morska neman iz čistog mora.

Pia Sertić, 4. a: Kad sam došla na Interliber, jedva sam čekala da vidim sve te knjige. Na jednom štandu kupila sam Hrvatski školski rječnik. Kupila sam i mami i bratiću knjigu, ali je on još beba. Mami sam kupila knjigu u kojoj se radi o drami, ljubavi i životu. Bratiću sam kupila knjigu Winnie Pooh: lijepo je pomagati. Sebi sam kupila još i časopis. Poslije razgledavanja smo išli u McDonald’ s. Tamo smo jeli, pričali i družili smo se. Bilo je jako zabavno, nadam se da će biti još bolje sljedeće godine.

Magdalena Ištok, 4. a: Na Interliberu sam bila prvi puta, bilo je odlično. Kupila sam neke knjige. Vidjeli smo voditelja „Super talenta”, to nas je stvarno oduševilo.

Josip Šusterajter, 4. a: Dečki i ja smo hodali po 5. i p. paviljonu. Bilo je jako zanimljivo, kao da smo bili u dva labirinta. Kupio sam dvije knjige: Izdaja nad izdajama i Microsoft čudovištarij. Onda smo bili na jednom mjestu gdje smo crtali morsku neman, a na kraju smo dobili nagrade.

Dunja Rebić, 6. b: Bila sam ove godine oduševljena brojem knjiga. Najprije sam razgledala knjige poznatih pisaca, a onda sam s prijateljicom tražila knjige povoljnih cijena. Kupila sam desetak knjiga kojima ću obogatiti svoju zbirku. Nažalost, nisam pronašla knjigu koju sam žarko željela – neku iz serijala horora Darka Macana.

Ana Širjan, 6. b: Bilo je toliko knjiga da nisam znala odakle početi s razgledavanjem. Osobito su mi se svidjeli stripovi. Bila sam i na Infogameru. Mene su zanimale igrice, ali je prijateljica htjela vidjeti youtubere, pa smo najviše vremena provele u trčanju za poznatima. U McDonald’su smo svi navalili na automobil poznatog youtubera 8rasta9.

Leon Cerovec, 6. c: Ja sam kratko prošao sajmom knjiga, a onda sam otišao na Infogamer. To je sajam videoigara. Oduševila me ponuda igara, bilo je i mnoštvo nagradnih igara. Vidjeli smo i više youtubera, npr. Dinu Zcokta.

Mirjam Balen, 6. b: Svidio mi se velik izbor knjiga, iako mislim da su neke cijene bile previsoke. Neke novije knjige koje bih voljela imati nisu bile na većem popustu. Kupila sam devet knjiga i zadovoljna sam ovogodišnjim „ulovom”.

Izvor- školski list

Tekst: Luka Štefoić, 6. r.
Fotografije: Lukas Valjak, 7. r.; Lucija Martinčić, uč.;
Ivan Devčić, 8. r., Danijela Zagorec, prof.