Školama dodijeljeno 41.884.200 kuna za opremu

U sklopu novog ulaganja u nastavna sredstva i opremu, ukupan iznos od 41.884.200,00 kuna iz državnoga proračuna dodijeljen je svim osnovnim i srednjim školama te centrima za odgoj i obrazovanje, priopćeno je iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

S obzirom na to da su ove godine već odobrena sredstva za opremanje škola prema određenim prioritetima, ova nabava vodit će se sljedećim prioritetima: jezično-komunikacijsko, umjetničko te tjelesno i zdravstveno područje; društveno-humanističko područje; prirodoslovno-matematičko i tehničko područje, poručili su iz MZO-a.

Konkretno, odlukom su odobrena sredstva za nabavu: didaktičkih materijala i opreme koja ne uključuju informatičku opremu (računala, projektore, pametne ploče ili interaktivne zaslone) i namještaj; knjiga koje nisu dio popisa lektira za osnovnu i srednju školu (sredstva za lektire za ovu godinu već su dodijeljena); licenci za računalne programe; nastavnih sredstava, pomagala, potrošnih materijala, alata i uređaja.

Ovu odluku Ministarstva u srijedu je u Srednjoj školi Ivanec i Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog promovirala ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak.

”Sjećate se kada smo na početku ove školske godine dali 43 milijuna kuna uglavnom za STEM kabinete, prirodoslovni, tehnički i to su škole izvrsno iskoristile, što sam i danas vidjela u ove dvije škole. Druga rata od 42 milijuna kuna, koja ide svim školama u Hrvatskoj, će se upotrijebiti prvenstveno za glazbeni, tehnički, likovni, tjelesnu i zdravstvenu kulturu, ali i za jezične kabinete, općenito društveno humanističke predmete, primjerice knjige na stranim jezicima. Ako nešto još ostane, može i za prirodoslovlje.” – poručila je Divjak.

srednja.hr