Vrijeme danas

Prijepodne će prevladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme ponegdje uz sunčana razdoblja, dok u gorju može biti prolazne susnježice, a duž Jadrana sporadične kiše. Zbog naglog pada tlaka zraka duboka ciklona premještat će se preko Hrvatske u poslijepodnevnim i večernjim satima kada će biti obilnije kiše, moguće i grmljavine, a snijeg će padati samo u gorju iznad 1300 m n/v. Oborine će najkasnije zahvatiti istok Hrvatske gdje će biti manje izražene. Na Jadranu će od jutra postupno jačati jugo koje će poslijepodne biti jako i olujno, a na udare moguće i orkansko.

U unutrašnjosti će puhati umjeren i jak vjetar južnih smjerova. Prema večeri vjetar će prvo na kopnu okrenuti na pojačan sjevernih smjerova, a zatim će na sjevernom Jadranu zapuhati olujna bura te olujan sjeverozapadnjak prema jugu i otvorenom moru, dok će se olujno jugo još zadržati na dubrovačkom području. Kiša će u kasno poslijepodne i navečer u sjevernoj Hrvatskoj te u Gorskom kotaru i Lici prijeći u snijeg čija visina u gorju lokalno može biti veća od 15 cm. Malo snijega i susnježice može pasti i u središnjim kopnenim predjelima.

Najniža temperatura zraka na kopnu između -4 i 1°C, a na moru od 2 do 9°C. Dnevne vrijednosti u unutrašnjosti od 2 do 6°C te oko 11°C na Jadranu. Prema večeri uz sjeverac u postupnom padu.

Podaci osvježeni: 13.12.2019.
Temperatura zraka: -1.4°C
-0.1°C/1h
Relativna vlažnost: 17%
Točka rosišta: -23.4°C
Osjet temperature: -8.5°C
Tlak zraka: 996.5 hPa
-2.0 hPa/3h
Brzina vjetra: 3.4 m/s
Udari vjetra: 4.1 m/s
Smjer vjetra: S 171°
Oborine zadnji sat: 0.0 mm
Oborine zadnja 24h: 0.0 mm
UV indeks: 0.0
Sunčeva radijacija: 6.0 W/m2