Ekološka udruga “Zeleno Prigorje” Križevci, upućuje apel građanima: NE BACAJTE SMEĆE U ŠUME!

U subotu 18.09. održana je treća u nizu akcija čišćenja Park šume Župetnica. Ekološka udruga ” Zeleno Prigorje” Park šumu Župetnica čistili su također u ožujku uz pomoć prijatelja i partnerima uz inicijativu: Čistećih medvjedića, Zlatne metle, Udrugu Ekonomija zajedništva, Mariapolifaro, OI Kalnik i mnogobrojnim volonterima pojedincima. Nakon toga, organizirali su još jednu manju akciju u srpnju. Ono što ih zabrinjava je činjenica da je na potezu koji je čišćen u mjesecu srpnju, jučer pronađeno odlagalište s dva televizora, loncima i staklom. Ovim putem još jednom apeliraju na građane da ne dovoze otpad u šume i prirodu.

Upravo iz tog vrlo važnog razlog, nije na odmet još jednom svima ponoviti da Komunalno poduzeće Križevci redovito obavlja odvoz glomaznog otpada, a glomazni otpad također možete odvesti i sami na reciklažno dvorište u Cubincu.

Ne uništavajmo okoliš, floru i faunu, ne smijemo onečišćavati vodu za piće i hranu iz naših vrtova. Čuvajmo prirodu.

U subotnjoj akciji sudjelovalo je dvadesetak članova i simpatizera udruge.

Kao i uvijek, poručuju iz udruge ” Zeleno Prigorje” u akciji ih je podržalo Komunalno poduzeće Križevci. Za radni materijal i okrijepu pobrinuo se boutique ” Lu Lei”.

im/radiokrizevci.hr