Gradski tamburaški orkestar Križevci oduševio brojnu publiku – Križevci kroz zvuke tambure

Križevačka publika sinoć je uživala u zvucima tambure Gradskog tamburaškog orkestra Križevci. Osnovan početkom godine, orkestar je započeo aktivno raditi te već ima nekoliko zapaženih nastupa.

Orkestar je osnovan početkom ove godine na poticaj bivših učenika tambure u Glazbenoj školi Alberta Štrige Križevci. Broji 65 članova, od kojih 40 stalnih svirača. Članovi su zaljubljenici u tamburu, diplomirani glazbenici, profesori tambura ili studenti muzičkih akademija. Orkestar je do sada nastupao u Kašini, Križevcima i nedavno u Makedoniji, a sinoćnji koncert “Križevci kroz zvuke tambure” prvi je samostalni koncert orkestra.

Na programu je bila Križevačka suita i Impresija II:Kalnik Adalberta Markovića, Cure i dečki križevečki Bože Potočnika, te praizvedba simfonijske pjesme Krvavi križevački sabor za autorski album najizvođenijeg hrvatskog skladatelja Davora Bobića. Narator je bio Adalbert Turner Juci, kazališni, filmski i televizijski glumac i pjevač.

Dirigent Gradskog tamburaškog orkestra Križevci je Igor Kudeljnjak, glazbeni pedagog i dugogodišnji član Tamburaškog orkestra HRT-a.

Brojna publika je velikim pljeskom nagradila članove Gradskog tamburaškog orkestra Križevci i njihovog dirigenta Igora Kudeljnjaka.

Pokazalo se opet da u Križevcima, zahvaljujući Glazbenoj školi “Alberta Štrige” ima vrsnih glazbenika koji će predstavljati grad i pronositi zvuke tambure po Hrvatskoj, ali i šire.

ji/radiokrizevci.hr