JVP Križevci bogatija za dva vatrogasna vozila

Križevačka Javna vatrogasna postrojba ima dva nova vatrogasna vozila, a primopredaja je održana danas prijepodne.

V.d. zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Križevci Marijan Sokolić kazao je da je ovo za njih jedan povijesni trenutak dodjele dva nova vozila potpuno opremljena sa kompletnom opremom za vatrogasne intervencije.

-“Želio bih zahvaliti glavnom vatrogasnom zapovjedniku Slavku Tucakoviću na realizaciji ovog programa modernizacije vozila vatrogasnih postrojbi iz kojeg su programa dodijeljena dva vozila u našu vatrogasnu postrojbu” – rekao je Marijan Sokolić te zahvalio Vatrogasnoj zajednici županije i Predsjedništvu na odluci da se dva vozila dodijele JVP  Križevci.

-“Temeljem te odluke i naša JVP bila je dužna dodijeliti dva vatrogasna vozila koja su bila na korištenju DVD-ima s našeg požarnog područja. To smo i u učinili i u srpnju jedno vozilo dodijelili DVD-u Sveti Petar Čvrstec, a u kolovozu smo tehničko vozilo dodijelili DVD-u Sveti Petar Orehovec” – rekao je v.d. zapovjednika JVP Križevci Marijan Sokolić.

Gradonačelnik Mario Rajn kazao je da je ovo veliki dan za grad Križevce koji se voli dičiti svojim vatrogastvom, što je i opravdano.

-“Unatoč naših napora koje činimo za razvoj vatrogastva, bez ovako izdašnijih potpora teško je zamisliti moderniziranje JVP koja nam služi na čast.”- rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren istakao je da županija i grad Križevci spadaju u sam vrh vatrogastva i da ovaj događaj puno znači za Javnu vatrogasnu postrojbu Križevci, ali i za cjelokupni sustav vatrogastva ovog požarnog područja. 

-“Uz ljudstvo koje je nezaobilazno, tehnika je sigurno temelj i ključ uspjeha u djelovanju vatrogasaca ” – kazao je župan Darko Koren.

Obratio se zatim glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković:

-“Osim ovih 91 vozila koji su išli preko projekta modernizacije vozila putem fondova gdje je nositelj Ministarstvo unutarnjih poslova, taj projekt će se dalje nastaviti. Zadnje 2,5 godine  preko 400 vozila je došlo u jedinice lokalnih i područnih samouprava. Temeljem ovog projekta MUP-a iz općekorisnih funkcija šuma koje je postupke vodila Hrvatska vatrogasna zajednica, tu smo 270 vozila dali u sustav vatrogastva, sklopljen je prošle godine  novi ugovor s Ministarstvom poljoprivrede opet iz općekorisnih funkcija šuma i to 34 milijuna godišnje

za četiri godine. Ovih dana ćemo raspisati natječaj. Milijun kuna je godišnje za osposobljavanje vatrogasaca, a ostala 33 milijuna kuna godišnje ide u nabavku šumskih vatrogasnih vozila. Naša županija će imati 4-5 šumskih vozila. Osim toga, 1.200.000 kuna je za redovno osposobljavanje vatrogasaca. Dobro je da svi zajedno idemo ka boljemu, razvijamo i podižemo sigurnost naših građana” – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.   

Blagoslov nad vatrogasce križevačke Javne vatrogasne postrojbe i nova vozila zazvao je župnik, preč. Stjepan Soviček. 

Primopredaji vozila prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijska pročelnica Melita Ivančić, županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan i predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Branko Vucikuj. 

ji/radiokrizevci.hr