Klesar – graver Ivan Nestić o spomen obilježju križevačkim braniteljima

Klesar – graver Ivan Nestić iz Gornjeg Dragonošca ponosan je što je imao priliku izraditi spomenik križevačkim braniteljima.

Ističe da već 50 godina radi svoju struku i surađuje s eminentnim umjetnicima.

-“Naša radionica razvijala se s vremenom, radimo masivne spomenike, crkve, restauracije, oltare.  Da biste to radili, morate voljeti taj rad, imati volju, biti posvećeni tome. O ovom zdanju mogu reći da je izrađen od našeg najboljeg kamena, u bazenima splitsko-trogirskog zaleđa. 

Spomenik je prekrasna priča koja će za sva vremena obilježiti ljepotu ovog parka u spomen na 37 branitelja koji su dali ono najvrijednije, svoje živote da obrane domovinu. Spomenik je težak 24 tone, u blokovima koji su perforacija križa je 37 imena  na simbolu naše državnosti kocke. Prolazite kroz perforaciju križa i nalazite njihova imena s lijeva i desna. Podijum na kojem se nalazi spomenik je jako lijepo arhitektonski osmišljen sa 37 travnatih, zelenih površina.  

Smatram da je to jedan od rijetko pogođenih spomenika koji ima visoku kulturu, modernost, ne zadire u nikakvu visoku politiku. Ovo je baš sveti spomenik” – izjavio nam je Ivan Nestić.

ji/radiokrizevci.hr