Nema obveznog cijepljenja ni za koga, nema velikih postrožavanja

Govoreći o gostovanju ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića na Hrvatskom radiju gdje ga je novinarka upitala razmišlja li se o uvođenju obveznog cijepljenja za određene skupine ljudi, na što je on uz pomalo nejasno obrazloženje odgovorio da se razgovara o tome, Plenković je rekao da nije točno da je ministar najavio obvezno cijepljenje.

– Pitalo ga se za covid potvrde, preneseno je kao obvezno cijepljenje, izbrišite te naslove tko god ih ima na portalima. On tvrdi da to nije istina, a valjda mi ne bi lagao, kazao je Plenković.

– Ide se za tim da djelatnici zdravstva, socijale, s obzirom da smo trenutno na 52 posto cijepljenih u odrasloj populaciji, ali još uvijek manje od mnogih drugih zemalja… Vjerujem u hrvatski narod, siguran sam da će i ovih 48 posto malo-pomalo se ipak odlučiti zaštititi, taj covid je tu već 18 mjeseci, milijuni su umrli diljem svijeta, bolje zaštite od cjepiva nemamo, rekao je Plenković i dodao da bi EMA uskoro trebala odlučiti o dozvoli za treću dozu, a napomenuo je da je i važna tema pristup cijepljenju djece, posebno one imunokompromitirane.

Izvor: jutarnji

im/radiokrizevci.hr

Foto: plenković /facebook