Održana 3. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke. Dragutin Guzalić dobio novi mandat ravnatelja ŽUC-a

U četvrtak, 23. rujna u prostorijama Doma mladih u Koprivnici, sukladno svim epidemiološkim mjerama i preporukama, održan je prvi dio 3. sjednice Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije na kojoj su članovi raspravljali o 11 točaka dnevnog reda, od ukupno 32 točke.

Članovi Skupštine na jučerašnjoj su sjednici razmatrali Izvješće o problematici zapošljavanja na području Koprivničko-križevačke županije u 2020. godini, koje je predstavila predstojnica Područnog ureda Križevci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Vesna Kuterovac. U Izvješću stoji kako je na području županije zabilježeno 234 zaposlene osobe više nego na kraju 2019. godine, dok je nezaposlenost na razini od 6.1 posto čime smo druga po redu županija s najmanjim brojem nezaposlenih. Predstojnica Kuterovac još je naglasila kako nam je, unatoč tome što je prošla godina bila iznimno složena zbog situacije uzrokovane koronavirusom, stopa zapošljavanja unazad nekoliko godina najbolja u Hrvatskoj.

Nakon usvajanja Izvješća o problematici zapošljavanja, članovi Skupštine donijeli su Rješenje o imenovanju ravnatelja Županijske uprave za upravljanje županijskim i lokalnim cestama Koprivničko-križevačke županije, a novi je mandat dobio dosadašnji ravnatelj Dragutin Guzalić.