Punjene rolice za nedjeljno poslijepodne

 Rolice od lisnatog tijesta punjene nježnom kremom od čokolade oduševiti će sve čokoladoljupce u kojoj će uživati u svakom zalogaju.

Sastojci:

✦ 500 g lisnatog tijesta

✦ ulje (za premazati kalupe)

✦ 1 žumanjak

✦ malo mlijeka

✦ šećer u prahu

Priprema: Na pobrašnjenoj podlozi razvaljati lisnato tijesto i izrezati na 24 trakice. Kalupe za šaumrole premazati uljem i zarolati trakice tijesta. Slagati u lim prethodno obložen papirom za pečenje. Rolice premazati razmućenim žumanjkom s par kapi mlijeka i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200 °C oko 20 minuta. Pečene rolice vruće micati s kalupa i ostaviti da se ohlade.

Krema:

✦ 10 g želatine

✦ 50 ml vode

✦ 500 ml mlijeka

✦ 1 puding od čokolade

✦ 1 žlica škrobnog brašna (gustina)

✦ 3 žumanjka

✦ 150 g šećera

✦ 1 vanilin šećer

✦ 50 g čokolade za kuhanje

✦ 200 ml vrhnja za šlag

Priprema: Želatinu preliti vodom i ostaviti da nabubri 10 minuta. Za to vrijeme staviti kuhati 400 ml mlijeka. Preostalo mlijeko pomiješati s pudingom i škrobnim brašnom. Posebno izraditi žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, potom umiješati u smjesu od pudinga, gustina i mlijeka. Pripremljene sastojke uliti u uzavrelo mlijeko i kuhati na srednjoj vatri. Kad smjesa postane gusta, maknuti s vatre, dodati sjeckanu čokoladu i želatinu, te miješati dok se ne otopi. U ohlađeno umiješati tučeno vrhnje za šlag. Staviti u hladnjak da se stisne. Napuniti kremom vrećicu za ukrašavanje i puniti rolice. Ukrasiti šećerom u prahu i otopljenom čokoladom.

Gospodarski list