U knjižnici otvorena izložba crteža i stihova “Zvonimir Balog: Tko se čega boji”

U povodu Križevačkog velikog Spravišča Gradska knjižnica i čitaonica “Franjo Marković” organizirala je danas otvorenje izložbe crteža i stihova „Zvonimir Balog: Tko se čega boji” .

Zvonimir Balog, najnagrađivaniji hrvatski dječji pisac rodom iz Svetog Petra Čvrsteca pored Križevaca, smatra se utemeljiteljem suvremene hrvatske dječje poezije. Slikovnica “Tko se čega boji” objavljena je posthumno, 2017. godine, a upravo ilustracije i stihovi iz te, posljednje njegove knjige su predstavljeni na izložbi. 

Tomislav Hrebak, inicijator Balogijade govorio je o izložbi, trećoj Balogijadi koju organizira nekadašnja Balogova matična škola Osnovna škola “Grigor Vitez” Sveti Ivan Žabno, te pročitao prisutnima nekoliko stihova iz Balogove slikovnice. Posebno su za Balogovo djelo bila zainteresirana djeca, polaznici igraonice u križevačkoj knjižnici. Izložbu je otvorio pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

U programu ovogodišnjeg Spravišča u subotu 4. rujna 2021. je i Tržnica knjiga (iz otpisa i donacija) ispred glavnog ulaza u knjižnicu od 9 – 14 sati. 

ji/radiokrizevci.hr, Gradska knjižnica “Franjo Marković”