23. Jesensko okupljanje izviđača – Kalnik 2021.

Odred izviđača “Kalnik” Križevci organizirao je 23. jesensko okupljanje izviđača – Kalnik 2021. Kako im je bilo najbolje nam govori objava koju sa njihovog facebook profila prenosimo u cijelosti:

Jučer smo održali “23. Jesensko okupljanje izviđača – Kalnik 2021.” Vrijeme nas je poslužilo, a usprkos svim obavezama organizatora/domaćina osmijeha i veselja nije nedostajalo. Okupilo se preko 300 izviđača iz 11 različitih odreda/udruga iz raznih krajeva Hrvatske. Nakon otvaranja za najmlađe članove bile su organizirane poletarske igre raspoređene na 5 kontrolnih točaka do kojih su trebali doći uz pomoć karte. Istovremeno su izviđači i istraživači imali orijentacijsko natjecanje (ispit znanja o Kalniku i SIH-u, prva pomoć praktični dio i ispit za teorijski dio, čvorovi, signalizacija, mrtva kontrolna i šatori te brzi dio staze). Brđani i stariji istraživači imali su slobodno vrijeme koje su iskoristili planinareći do Starog grada Kalnik. Svih 8 ekipa poletaraca i 23 ekipe izviđača uspješno su prošli svoje staze nakon kojih su dobile zasluženi ručak i slobodno vrijeme do zatvaranja aktivnosti. Svi su imali i zajednički zadatak: upoznati minimalno jednog novog prijatelja iz drugog izviđačkog odreda/udruge, a uspješnost zadatka provjerit će njihovi predvodnici/voditelji. Čestitamo svim ekipama, a posebno čestitamo svima koji su pokupili neko od prvih 3 mjesta. Također se zahvaljujemo na podršci: koprivničko-križevačkom županu Darku Korenu, predstavniku Općine Kalnik i Grada Križevaca Ivanu Biškupu, predsjednici Općinskog vijeća Općine Kalnik Olinki Gjigaš te predstavnicama Crvenog križa Đurđici Trbus i Ivani Ružić. Na podršci također zahvaljujemo gradonačelniku Branku Hrgu, kuharici, te Đurđici Sučić ravnateljici OŠ Kalnik. Zahvaljujemo svima na dolasku i prekrasnom druženju te se nadamo da se vidimo i iduće godine!

Svim sudionicima želimo još bolju zabavu i sljedeće godine, a nama ne preostaje ništa drugo nego da kroz bogatu fotogaleriju provjerimo koliko su se dobro zabavljali!