“Ceker pun Prigorja”- održan mini prodajno-izložbeni sajam u Križevcima

Lokalna akcijska grupa „PRIGORJE“ organizirala je mini prodajno – izložbeni sajam u Križevcima, Dugom Selu i Vrbovcu povodom Međunarodnog dana seoskih žena i dana hrane.
Na sajmovima sudjeluju poljoprivrednice, OPG-ovke, obrtnice i članice udruga koje svojim radom pridonose blagostanju svojih obitelji, razvoju gospodarstva na selima i očuvanju tradicije našeg kraja. Cilj mini sajma je promovirati aktivnosti seoskih žena i dati im mogućnost da predstave i plasiraju svoje proizvode te obogatiti i upotpuniti turističku ponudu u našem gradu.
Sajam u Križevcima održan je danas, 15. listopada na Nemčićevom trgu .

Stručna suradnica u LAG-u “Prigorje” Maja Novosel istakla je da je cilj, povodom današnjeg Međunarodnog dana žena iz ruralnih područja i sutrašnjeg Dana hrane, organizirati mjesto gdje će se vrijedne žene predstaviti sa svojim proizvodima.

  • “One su ipak nositeljice svojih domaćinstava. Imamo na štandovima sokove od jabuka, pekmeze, hladno prešana ulja, brašna od konoplje, med i za svaku pohvalu je njihov trud i rad. Naš LAG djeluje tako da raspisujemo natječaje za naše poljoprivrednike, savjetujemo ih o prijavama i na druge natječaje tako da im stojimo na raspolaganju. Specifični smo, Prigorci smo i pokušavamo ovim sajmom brendirati to naše Prigorje da dobije više na značaju. Nakon Križevaca, u ponedjeljak smo u Dugom Selu, a u utorak u Vrbovcu” – izjavila je Maja Novosel.

ji/radiokrizevci.hr