Cheesecake s višnjama  


 
Sastojci:
– 150 g mljevenih Oreo keksa ili „petit“ keksa bez maslaca
– 50 g kokosovog ulja ili margarina
– 1 staklenka kompota od višanja
– 6 žlica agavinog ili rižinog sirupa
– 4 + 2 žlice kukuruznog gustina
– 500 g svježa tofua
– korica i sok 1 limuna
 
Priprema:
1. Mljevene kekse izmiješati s kokosovim uljem ili margarinom prema izboru i utisnuti u kalup na papiru za pečenje.
2. Peći u pećnici 10 min na 160 °C.
3. Staviti tofu, sok i ribanu koricu limuna, sirup i 4 žlice gustina u blender i dobro izblendati.
4. Smjesu preliti preko pečene podloge i peći još 25 min na 160 °C.
5. Ocijediti sok od višanja iz kompota u posudu i kuhati.
6. Kada lagano zakipi, dodati 2 žlice razmućenog gustina i 2 žlice agavinog sirupa ili rižinog slada.
7. Maknuti posudu u stranu i lagano miješajući dodati višnje.
8. Kada se krema od tofua ohladi, dodati preljev od višanja.

Izvor i foto: Prijatelji životinja