Ivan Matosović održao radionicu u Svetom Petru Orehovcu o primjeni modernih vatrogasnih tehnologija

Magistar sigurnosti Ivan Matosović, tajnik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca i član izvršnog odbora Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, održao je jučer radionicu u prostorijama Društveno kulturnog centra u Svetom Petru Orehovcu. 

Tema radionice bila je „Razvoj vatrogasne tehnike i opreme“. U ubrzanome razvoju vatrogasnih tehnologija svaka edukacija o korištenju istih je neophodna za vatrogasce. Stoga su vatrogasci koji su sudjelovali na ovoj radionici dobili priliku naučiti nešto novo i proširiti svoja znanja o uporabi novih tehnologija na požarištima. Tajnik VZ Grada Križevaca govorio je i o inteligentnim sustavima za ranu detekciju požara te o upotrebi ICT rješenja u vatrogastvu pa su sudionici imali mnoga pitanja za voditelja radionice, a u konačnici je izveden zaključak kako se korištenjem modernih tehnologija i servisa može unaprijediti vatrogasnu struku te povećati efikasnost postrojbi na intervenciji s krajnjim ciljem što bolje zaštite građana, ali i samih vatrogasaca.

Radionica „Razvoj vatrogasne tehnike i opreme“ sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo Prigorec Sveti Petar Orehovec. Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Vatrogasna zajednica općine, Likovna udruga Prigorje Art, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”. Voditeljica projekta je Ana-Marija Petric Vlah, a koordinatorica Društveno kulturnog centra Barbara Vugrinec.

Ova radionica, kao i sve ostale radionice Vatrogasne zajednice Općine Sveti Petar Orehovec koje će se održati u sklopu ciklusa radionica „Od prevencije do intervencije: DVD primjer društvene kohezije“, u potpunosti su besplatne i njihov je cilj promoviranje vatrogastva među svim uzrastima.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.