Održana osnivačka skupština Dječjeg zbora “Kristalići”

U Maloj (podrumskoj) dvorani Hrvatskog doma u ponedjeljak je održana osnivačka skupština Dječjeg zbora “Kristalići” i time Križevci dobivaju svoj dječji pjevački zbor.

Skupštinu je vodio dirigent Ozren Bogdanović uz Damira Horvata i Anu Šadek.

-“Rekao bih da je ovo povijesna skupština jer imamo u gradu niz društava starih i više od stotinu godina, a djeca nisu imala priliku nikada imati organiziranu grupu pri gradu Križevcima. Vi kao prva generacija roditelja ste utemeljitelji jednog povijesnog događaja” – rekao je maestro Ozren Bogdanović roditeljima, članovima skupštine.

Zbor će imati probe ponedjeljkom u 19 sati. Rezervni termin (u slučaju potrebe za dodatnom probom ili pred same nastupe, koncerte i natjecanja) bit će subotom u prijepodnevnim satima. Skupštini su prisustvovali i Marija Milas te Ratislav Matić. Naime, ideja za ime zbora došla je od umirovljene gimnazijske profesorice hrvatskoga jezika gđe. Marije Milas prva četiri slova ‘KriS’ označavaju latinsku riječ ‘cris’ (križ), a što je jedna od legendi po kojoj je naš grad dobio ime. Velika slova ‘K’, ‘S’ i ‘T’ označavaju skraćenicu ‘Križevački Super Talenti’, dok u cjelini, kristalići označavaju ‘kristalne’ dječje glasove. Ideju za logotip zbora donio je Ratislav Matić koji je s prisustvovali osnivačkoj skupštini “Kristalića”.

Zbor će zasigurno imati puno nastupa i kao i drugi zborovi i društva predstavljati Križevce i izvan grada, na raznim smotrama. Poželimo im puno uspjeha i neka se njihovi kristalni glasovi čuju!

ji/radiokrizevci.hr